Vildsvin

Svamp kallas ibland för minusmat. Anledningen till det är att svamp är relativt näringsfattigt. Man kan säga att det går åt mer energi att äta den än vad man får i sig. Men vad gör det när det är så gott? Här har jag samlat de bästa svamprecepten – inte bara för att det är svampens dag idag (1 september) utan också för att det aldrig skadar med lite inspiration på vägen. Eller vad säger du?

Kantarell

Fina svamprecept – inspiration och recept med svamp

För mig är svampsäsongen en av de bästa perioderna på året. Framför allt är det otroligt mysigt och avslappnande att traska runt i skogen och andas frisk luft och fylla korgen med svamp – det är nästan som meditation. Men om inte det är ursäkt nog att pallra sig ut är ännu en att nyplockad blandsvamp i maten blir så himla gott.

TrattkantarellerAtt bara servera svampen som den är; smörstekt med lite vitlök, några drag på salt- och pepparkvarnen samt nyklippt persilja – det är nästan godast. Om man vill smörsteker man en brödskiva och toppar med svampen. Som ett tillbehör till en bit grillat kött är också kanon. Det behöver inte vara så invecklat och räcker till många.

Svamppaj, svampsoppa och svamprissotto

Snart är vår skogar fyllda med svampplockande entusiaster. Har du tänkt ge dig ut att plocka svamp och funderar på vad man ska ta med sig? Det kanske är första gången, eller så är det helt enkelt alltid något man glömmer. Spana in den här posten med tips till svampturen.

Vad brukar du göra med svampen?

Berätta gärna. Har du ett annorlunda recept med svamp? Tipsa mig gärna så lägger jag till dig på listan (eller så gör du en trackback till den här posten). Här kommer bästa svamprecepten i Landleys kök – och på andra bloggar.

Svamprecept i Landleys kök

Fler svamprecept i andra bloggar

Stekta kantareller

Vad gör du med skogens guld? Söker du tips? Här finns fina svamprecept – inspiration och recept med svamp.