Årets Kock Jönköping

Årets Kock 2013 Jönköping – andra semifinalen

Spänningen är nästan olidlig. I dag gäller det för de 12 semifinalister som valts ut av bland de 146 inskickade bidragen att visa vad de går för. En går direkt till final medan de andra får hålla tummarna att de går vidare på poäng till Sista Chansen i Göteborg.

Första semifinalen i Uppsala var riktigt trevlig och jag ser nu fram emot att rasta kameran och hälsa på alla trevliga människor som är på plats. Att gå på de olika deltävlingarna är kul. Man kan nästan ta på nervositeten som dallrar i luften – både bland de tävlande och deras supportrar.

Än en gång, den här dagen kan bjuda på vad som helst – nu kör vi så det ryker. Vill du läsa mer och se bilder från förra semifinalen finns allt samlat på en plats. Längre ner hittar du hålltider, alla semifinalister samt info om vad som händer under dagen.
Följ mig på Twitter för liverapportering!

I semifinalen tävlar:

Edin Dzemat – Linnea Art Restaurant, Göteborg
Tävlingsbidrag: Dillrimmad stekt piggvar med lättrökt, bakad Smögenkräfta, frasigt piggvarsslag, pepparrot och yoghurtspuré
Tävlingstid: 10:30 – 13:30

Daniel Müllern – Brasserie Östergatan, Ystad
Tävlingsbidrag: Knaperstekt sadel och slarvsylta på unggris från Henriksfälts Gård med minutpicklade höstfrukter, rotsellerikräm och brynta hasselnötter
Tävlingstid: 10:15 – 13:15

Dennis Säwström – Mahults Herrgård, Simlångsdalen
Tävlingsbidrag: Ekologiskt lamm från Öströö fårfarm med lök, persilja och Präst
Tävlingstid: 13:15 – 16:15

Fredrik Persson – Görvälns Slott, Järfälla
Tävlingsbidrag: Kryddstekt kaninrygg från Vreta gård, kaninkorv smaksatt med lardo och salvia.
Tävlingstid: 13:00 – 16:00

Jesper Bogren – Swedish Taste, Göteborg
Tävlingsbidrag: Hummerbakad torsk, blomkålsterrin smaksatt med bränd citron, kroppkakor samt hummerte
Tävlingstid: 8:15 – 11:15

Jonas Lagerström – Bølgen og Moi, Tjuvholmen, Oslo
Tävlingsbidrag: Grissida och kind från Domta gård, med svamp, kålrot och tryffel
Tävlingstid: 12:30 – 15:30

Leo Frodell – Storstad, Stockholm
Tävlingsbidrag: Hel, bakad piggvar med knaprigt skinn och munierstekt slag
Tävlingstid: 8:00 – 11:00

Lukas Hansson – Grand Hotel, Lund
Tävlingsbidrag: Brynd sockersaltad torskrygg med tempererat ägg, jordärtskockor, frasig brandad, picklade gurkpärlor, rökta musslor, hasselnöt och skummig musselsås med smak av dill.
Tävlingstid: 8:30 – 11:30

Martin Brag – Pontus Catering, Stockholm
Tävlingsbidrag: Variation på Hagbygårdsanka, serverad med saltrostade betor, bakad och inlagd lök, nötig ”jord” och anksky samt en doft av cassiabark
Tävlingstid: 8:45 – 11:45

Martin Hansen – Grand Hotel, Lund
Tävlingsbidrag: Hasselnötsstekt filé med krispiga vingar av garnfångad slätvar från Skagerrak, kravmärkta blåmusslor, ekologiska lökar, pepparrot, brynt benmärg och krasse
Tävlingstid: 12:45 – 15:45

Niklas Edgren – Fazer Food Services, Kumla
Tävlingsbidrag: Gårdskyckling Anglais
Tävlingstid: 11:00 – 14:00

Robin Engdahl – Riddersviks Gård, Hässelby
Tävlingsbidrag: Hjälmargös på tre vis med bakat ostron, dill- och krassegelé samt rökt smöremulsion
Tävlingstid: 10:45 – 13:45

Detta händer under dagen: Årets Kock 2013 Uppsala

I semifinalen ska de tävlande kockarna laga upp det recept de kvalat in med. Rätten skall vara en varmrätt beräknad på åtta personer och baseras på en valfri huvudråvara. Dessutom ska svenska och ekologiska råvaror användas i möjligaste mån, och rätten innehålla åtminstone en svensk mjölkprodukt (förutom svenskt smör).

Konferencier i Jönköping är Anders Dahlbom, Årets Kock 1993. Tävlingen startar 09:00 och håller på till 16:15. Under dagen kan man som besökare ta del av olika seminarier och smaka på lokala råvaror. Sponsorer och leverantörer från restaurang- och storhushåll kommer att vara på plats under dagen och visa produkter och nyheter. Klockan 16:45 koras vinnaren som går vidare direkt till finalen i Stockholm.

Hålltider:

10:45 Start sändning
11:00 Lämning Heat 1
13:00 Start sändning
13:15 Lämning Heat 2
15:15 Start sändning
15:30 Lämning Heat 3
16:45 Prisutdelning

Vill du veta mer om tävlingen kan du besöka den Officiella webbplatsen för Årets Kock.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.