IMG_6564Andra semifinalen i Årets Kock bjöd på massor av spännande saker. Förutom glada supportrar, snygga tävlingsrätter och intressanta seminarier bjöds det även på marknad där man kunde träffa lokala råvaruproducenter och provsmaka det de hade med sig.

Mycket folk var på plats och lokalerna var riktigt bra då det fanns gott om utrymme samt en läktare att följa evenemanget från.

Kvällens vinnare

Kvällens vinnare som gick vidare direkt till finalen den 8 februari i Stockholm blev Leo Frodell från Storstad i Stockholm. Hans tävlingsbidrag, Hel, bakad piggvar med knaprigt skinn och munierstekt slag var tjusig och gick vidare med motiveringen ”en välkomponerad rätt med moderna sammanhängande smaker som lämnar mycket nyanser. Stor respekt för huvudråvaran”.

Ekomoa

Min favorit bland utställarna var Anita från Ekomoa. Hon hade med sig frukt- och bärsnacks som funkade både som mellanmål eller när man vill ha något sött och tugga på.

De jag tyckte var allra godast var Drottningrolls med lakrits. De är helt gjorda på ekologiska råvaror och just dessa innehåller inget annat blåbär, hallon, dadlar, psylliumfröskal och lakritsessens. De påmindre lite om platta godisremmar, och som tur är kan man beställa dem även från nätet. Hallonrolls och Jordgubbsrolls var också himla delikata. Anita hittar ni på bild näst längst ner i galleriet.

Här kommer ett gäng bilder på både tävlande, deras bidrag samt besökare och utställare under Årets Kock. Enjoy!


Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.