Årets KockJulskinkan har griljerats, nyårssupén har planerats, raketer har smällts och hundägare har gnällts. Årets har avslutats precis på samma vis som vanligt och nu är det nytt år och nya tag. Skönt!

Det må ha blivit en aning tyst över jul och nyår, men ni har väl inte glömt Årets Kock? Nä, jag trodde väl inte det. Tävlingen är långt ifrån över och igår gick tiden ut för att skicka in sitt receptbidrag till finalen.

Så vad händer nu?Årets Kock 2013

På finaldagen, den 8 februari, har de tävlande fem timmar på sig att färdigställa två tävlingsrätter. Den ena rätten skapas utifrån en råvarukorg som de tävlande får kännedom om strax innan finalen. För denna rätt har de tävlande tre timmar på sig.

Den andra rätten ska skapas utifrån årets huvudråvara som i år är fjällröding. Det ska vara en modern restaurangrätt där varorna i möjligaste mån ska vara ekologiska och svenska. Förutom smör bör ytterligare en mejerivara ingå i receptet.

Följ på Twitter

Du har kanske hört talas om den där blåa lilla fågeln, Ollie? Vi som twittrar vet i alla fall exakt vem han är. För dig som inte håller på med detta kan jag berätta hur många fördelar det finns med Twitter. Först och främst sker allt direkt. Det är lätt att få saker att synas och spridas. Dessutom får man snabbt kontakt.

Det folk säger på Twitter kan man läsa oavsett om man har ett twitterkonto eller inte. Vill du däremot följa, måste du ha ett twitterkonto (som är gratis). Då ser du det folk skriver direkt i ditt flöde – som en prenumeration. Oavsett hur du gör kan du spana in den officiella hashtagen, #AretsKock för att se vad som sägs

Årets Kock må ske live, men det pratas precis lika mycket på Twitter både under och mellan tävlingarna. Här får du tips på vilka du ska följa inför finalen av Årets Kock 2013 – på Twitter.

Finalisterna:Finalister Årets Kock 2013 - Leo Frodell, Daniel Räms, Martin Brag, Johan Backéus, Jesper Bogren, Martin Hansen

Martin Hansen, Grand Hotel i Lund
Leo Frodell, Storstad i Stockholm
Martin Brag, Pontus Catering i Stockholm
Daniel Räms, Räms Mat & Gastronomi, Stockholm
Jesper Bogren, Norda Bar & Grill i Göteborg
Johan Backéus twittrar tyvärr inte i dagsläget.

Konferencierer:

Rikard Nilsson, Årets Kock 1991 och en av tävlingens två konferencierer, twittrar också.

Anders Dahlbom har ett konto som dessvärre verkar mer eller mindre nedlagt i dagsläget.

Officiella bloggare:

Först och främst har vi förstås jag själv. Jag är Scans officiella bloggare för Årets Kock och Twittrar för fulla muggar om allt möjligt. Allt jag skrivit om Årets Kock går att läsa här och fylls på vartefter nya inlägg dyker upp. Ni kan förstås också gilla på Facebook för att få löpande uppdateringar från bloggen.

Annika Ingemarsson är LRF:s officiella bloggare för Årets Kock.
Hon skriver också i sin egen blogg Smaskens.

Karoline Nordefors är Electrolux officiella bloggare för Årets Kock.
Bloggar gör hon i Vardag med Nordefors.

Lisa Lönner Pulkkinen är Arlas officiella bloggare för Årets Kock.
Hon bloggar och driver egna företaget Husmor lisa.

Självklart har vi också den officiella kanalen där Årets Kock twittrar för fullt.
Besök även webbplatsen där du hittar all info om tävlingen.
Här kan du även anmäla dig som besökare till finalen.

 

Är något felaktigt, har du tillägg eller kommentarer, posta dem nedan.


Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.