Daniel Räms

Bilder från Årets Kock 2013 i Uppsala

Daniel Räms verkar ha varit lite av en favorit ikväll. Han har gått till semifinal 6 gånger och har dessutom gått till final de tre senaste åren. Efter en timmes prepp var det dags att börja laga maten – för att sedan färdigställa och servera till juryn ytterligare två timmar senare – prick.

Daniel Räms

Daniel Räms

Tävlingsrätten han lagade upp i afton var Kryddstekt rådjur från Sörmland med säsongens svamp, gruyère fylld med marmelad på Åkeröäpplen och pumpa från Gotland. Daniel hade denna gång valt att ta ett tekniskt steg tillbaka och istället låta rätten ta två steg framåt. ”Det som ligger på tallriken får tala för sig själv”, tycker han själv.

Daniel har tidigare jobbat på ett gäng kända ställen så som Hotell Kullaberg, Oaxen, Pontus in the Greenhouse, Pontus, Vassa eggen, Grill mfl. Nu kör han sitt eget företag Räms Mat & Gastronomi.

Kryddstekt rådjur från Sörmland med säsongens svamp, gruyère fylld med marmelad på Åkeröäpplen och pumpa från Gotland

Bilder från tävlingen

500 bilder smattrades av, bara från min kamera, under den första semifinalen av Årets Kock 2013. Så här i efterhand har jag insett hur svårt det är att fotografera kockar ”in action”. Varför undrar du kanske nu? Jo, tävlande kockar har full fokus på det de lagar – dvs oftast rakt under sig. Det resulterar i att man för det mesta får en panna och näsa på bild – och i många fall också en hårbotten, rakt upp i en kockhatt…

Hur som helst var första semifinalen kanonkul och jag känner mig så lyckligt lottad att få ta del av detta. Jag har pratat med massor av trevliga människor, har provsmakat hur mycket god mat som helst – och förstås, fått massor av inspiration.

Länkkärlek

Här kommer ett gäng med bilder från tävlingen på de tävlande,
deras mat, samt allt kul som hände runt om.

Vill du låna bilder?

Fråga gärna och glöm inte att länka tillbaka samt uppge källa!

 


Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.