Årets Kock 2014

Semifinalister Årets Kock 2014

Äntligen är det oktober! En del säger att det känns som det nyligen var Årets Kock. På sätt och vis är det sant, då tävlingen denna gång ligger en månad tidigare än föregående år.

De 24 semifinalisterna har tillkännagjort och bland dessa kan vi se flera bekanta ansikten. 12 semifinalister tävlar i vardera av de två semifinalerna i Linköping och Växjö. En från varje av dessa går direkt till final medan resterande tävlar om de åtta platserna i Sista Chansen. 130 bidrag har skickats in i år, varav 15 från kvinnliga tävlande. Ingen kvinna har dock gått vidare i år heller. Bidragen bedömdes anonymt av en jury bestående av några av Sveriges mest välmeriterade kockar.

Tävlande och tävlingsrätter

Nedan kan du se de tävlande, deras tävlingsrätt, samt deras högsta placering vid tidigare deltagande. Alla foton som följer på tävlingsrätterna kommer från Årets Kock. Om du har twitter kan du också följa min Twitter-lista för Årets Kock 2014.

Semifinalister i Linköping den 11 oktober:

Anders DahlAnders Dahl

Hufvudsta Gård Mat och Möten
Bästa tidigare placering: Sista Chansen 2013
Tävlingsrätt: Lökar, höstsvamp och helrostad kyckling

Daniel EngellauDaniel Engellau

Aveqia, Stockholm
Bästa tidigare placering: Silvermedalj 2012
Tävlingsrätt: Lake, hjärtmussla, krondill och fänkål

Erik BollErik Boll

Fredsgatan 12, Stockholm
Bästa tidigare placering: Sista Chansen 2010
Tävlingsrätt: Ostronpocherad gös med alger

Filip FasténFilip Fastén

Restaurang Frantzén, Stockholm
Bästa tidigare placering: Final 2011
Tävlingsrätt: Häst med kål & lök

 Kalle ErikssonKalle Eriksson

Sigtunahöjden hotell & konferens, Sigtuna
Bästa tidigare placering: Semifinal 2012
Tävlingsrätt: Fjällripa med svart vitlök i sin buljong

Leo FrodellLeo Frodell

Brag & Frodell Mat
Bästa tidigare placering: Sista Chansen 2013, Final 2012
Tävlingsrätt: Het squid & Surdegstempura

Markus WesthMarkus Westh

The Flying Elk, Stockholm
Bästa tidigare placering: Semifinal 2013 (Uppsala)
Tävlingsrätt: Bakad rotselleri från Halland

Patrik JonssonPatrik Jonsson

Hufvudsta Gård Mat och Möten
Bästa tidigare placering: Semifinal 2013 (Uppsala)
Tävlingsrätt: Vildand från Ekensberg

Richard PolandRichard Poland

Restaurang Himlen, Stockholm
Bästa tidigare placering: Semifinal 2013 (Uppsala)
Tävlingsrätt: Abborre Hommage au Japon

Robert HedmanRobert Hedman

Görvälns Slott, Stockholm
Bästa tidigare placering: Sista Chansen 2013
Tävlingsrätt: Anka från Hagby Gård i höstens färger

Robin EngdahlRobin Engdahl

Riddersviks Gård, Sockholm
Bästa tidigare placering: Semifinal 2013 (Jönköping)
Tävlingsrätt: Sörmländsk Lammsadel på två vis

Viktor LejonViktor Lejon

Operakällaren AB, Stockholm
Bästa tidigare placering:
Tävlingsrätt: Algstekt Sjötunga med vit soja av

Semifinalister i Växjö den 15 oktober:

Anders IsakssonAnders Isaksson

Restaurang Lilla Ego, Stockholm
Bästa tidigare placering:
Tävlingsrätt: Lökbrässerat höstlamm

Anders KarlssonAnders Karlsson

Pernod Ricard (the Absolute Company), Stockholm
Bästa tidigare placering:
Tävlingsrätt: Vreta gårdskanin med rötter

Fredrik LagbergFredrik Lagberg

Stora Brännbo Konferens och Hotell, Sigtuna

Bästa tidigare placering: Final 2012
Tävlingsrätt: Höstlamm, pumpa och svartkål

Jesper BogrenJesper Bogren

Norda bar och grill, Göteborg
Bästa tidigare placering: Final 2013
Tävlingsrätt: Kalv med dill

Johan BackeusJohan Backéus

Lux AB, Stockholm
Bästa tidigare placering: Silvermedalj 2013
Tävlingsrätt: Sej, grönsaker möter hav

Martin BragMartin Brag

Brag & Frodell Mat, Stockholm
Bästa tidigare placering: Final 2013
Tävlingsrätt: Rådjur med smaker från skogen

Martin HansenMartin Hansen

Grand Hotel i Lund, Lund
Bästa tidigare placering: Final 2013
Tävlingsrätt: Gös, havskräfta, blomkål, mandel, krasse

Rikard WicklundRikard Wicklund

Riddersviks Gård, Stockholm
Bästa tidigare placering: Semifinal 2012
Tävlingsrätt: Jord, eld & vatten

Robin HytterRobin Hytter

Görvälns Slott, Stockholm
Bästa tidigare placering:
Tävlingsrätt: Domtagris, lök, äpple och dill

Sebastian ThuresonSebastian Thureson

Fredsgatan 12, Stockholm
Bästa tidigare placering:
Tävlingsrätt: Gös från Mälaren

Tomas GustafssonTomas Gustafsson

Rabbor och Stekt fläsk, Malmö
Bästa tidigare placering:
Tävlingsrätt: Hälleflundra, havskräfta, gurka, äpple

Ulf ErikssonUlf Eriksson

Stora Brännbo Konferens och Hotell
Bästa tidigare placering:
Tävlingsrätt: Piggvar, krabba, dill

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.