Semifinalister Årets Kock 2014
Äntligen är det oktober! En del säger att det känns som det nyligen var Årets Kock. På sätt och vis är det sant, då tävlingen denna gång ligger en månad tidigare än föregående år.
De 24 semifinalisterna har tillkännagjort och bland dessa kan vi se flera bekanta ansikten. 12 semifinalister tävlar i vardera av de två semifinalerna i Linköping och Växjö. En från varje av dessa går direkt till final medan resterande tävlar om de åtta platserna i Sista Chansen. 130 bidrag har skickats in i år, varav 15 från kvinnliga tävlande. Ingen kvinna har dock gått vidare i år heller. Bidragen bedömdes anonymt av en jury bestående av några av Sveriges mest välmeriterade kockar.
Tävlande och tävlingsrätter
Nedan kan du se de tävlande, deras tävlingsrätt, samt deras högsta placering vid tidigare deltagande. Alla foton som följer på tävlingsrätterna kommer från Årets Kock. Om du har twitter kan du också följa min Twitter-lista för Årets Kock 2014.
Semifinalister i Linköping den 11 oktober:
Anders Dahl
Hufvudsta Gård Mat och Möten
Bästa tidigare placering: Sista Chansen 2013
Tävlingsrätt: Lökar, höstsvamp och helrostad kyckling
Daniel Engellau
Aveqia, Stockholm
Bästa tidigare placering: Silvermedalj 2012
Tävlingsrätt: Lake, hjärtmussla, krondill och fänkål
Erik Boll
Fredsgatan 12, Stockholm
Bästa tidigare placering: Sista Chansen 2010
Tävlingsrätt: Ostronpocherad gös med alger
Filip Fastén
Restaurang Frantzén, Stockholm
Bästa tidigare placering: Final 2011
Tävlingsrätt: Häst med kål & lök
Kalle Eriksson
Sigtunahöjden hotell & konferens, Sigtuna
Bästa tidigare placering: Semifinal 2012
Tävlingsrätt: Fjällripa med svart vitlök i sin buljong
Leo Frodell
Brag & Frodell Mat
Bästa tidigare placering: Sista Chansen 2013, Final 2012
Tävlingsrätt: Het squid & Surdegstempura
Markus Westh
The Flying Elk, Stockholm
Bästa tidigare placering: Semifinal 2013 (Uppsala)
Tävlingsrätt: Bakad rotselleri från Halland
Patrik Jonsson
Hufvudsta Gård Mat och Möten
Bästa tidigare placering: Semifinal 2013 (Uppsala)
Tävlingsrätt: Vildand från Ekensberg
Richard Poland
Restaurang Himlen, Stockholm
Bästa tidigare placering: Semifinal 2013 (Uppsala)
Tävlingsrätt: Abborre Hommage au Japon
Robert Hedman
Görvälns Slott, Stockholm
Bästa tidigare placering: Sista Chansen 2013
Tävlingsrätt: Anka från Hagby Gård i höstens färger
Robin Engdahl
Riddersviks Gård, Sockholm
Bästa tidigare placering: Semifinal 2013 (Jönköping)
Tävlingsrätt: Sörmländsk Lammsadel på två vis
Viktor Lejon
Operakällaren AB, Stockholm
Bästa tidigare placering: –
Tävlingsrätt: Algstekt Sjötunga med vit soja av
Semifinalister i Växjö den 15 oktober:
Anders Isaksson
Restaurang Lilla Ego, Stockholm
Bästa tidigare placering: –
Tävlingsrätt: Lökbrässerat höstlamm
Anders Karlsson
Pernod Ricard (the Absolute Company), Stockholm
Bästa tidigare placering: –
Tävlingsrätt: Vreta gårdskanin med rötter
Fredrik Lagberg
Stora Brännbo Konferens och Hotell, Sigtuna
Bästa tidigare placering: Final 2012
Tävlingsrätt: Höstlamm, pumpa och svartkål
Jesper Bogren
Norda bar och grill, Göteborg
Bästa tidigare placering: Final 2013
Tävlingsrätt: Kalv med dill
Johan Backéus
Lux AB, Stockholm
Bästa tidigare placering: Silvermedalj 2013
Tävlingsrätt: Sej, grönsaker möter hav
Martin Brag
Brag & Frodell Mat, Stockholm
Bästa tidigare placering: Final 2013
Tävlingsrätt: Rådjur med smaker från skogen
Martin Hansen
Grand Hotel i Lund, Lund
Bästa tidigare placering: Final 2013
Tävlingsrätt: Gös, havskräfta, blomkål, mandel, krasse
Rikard Wicklund
Riddersviks Gård, Stockholm
Bästa tidigare placering: Semifinal 2012
Tävlingsrätt: Jord, eld & vatten
Robin Hytter
Görvälns Slott, Stockholm
Bästa tidigare placering: –
Tävlingsrätt: Domtagris, lök, äpple och dill
Sebastian Thureson
Fredsgatan 12, Stockholm
Bästa tidigare placering: –
Tävlingsrätt: Gös från Mälaren
Tomas Gustafsson
Rabbor och Stekt fläsk, Malmö
Bästa tidigare placering: –
Tävlingsrätt: Hälleflundra, havskräfta, gurka, äpple
Ulf Eriksson
Stora Brännbo Konferens och Hotell
Bästa tidigare placering: –
Tävlingsrätt: Piggvar, krabba, dill
Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.