Vinnare Årets Kock 2015 Semifinal Halmstad Daniel Müllern och David Lundqvist

Semifinal i Halmstad

Vilken dag det blev när den första semifinalen av Årets Kock gick av stapeln! Vi som jobbar med Årets Kock tog flyget ner till Halmstad och var efter en smärtfri flygtur framme vid klickan nio. Från flygplatsen var det sedan inte långt till Hotell Tylösand där tävlingen skulle hållas. Redan den tidiga morgontimme möttes vi av en stor skara besökare, varav många yngre från runtomliggande skolor vilket är ett trevligt tecken på att folk redan i unga åldrar har ett intresse för mat, matlagning och kockyrket.

Officiell Bloggare Årets Kock 2015

Madeleine LandleyFör dig som är ny besökare här i Landleys kök kanske jag ska presentera mig? Madeleine heter jag, kallas Manni och är officiell bloggare för Årets Kock. I år är första gången jag är ensam bloggare för Årets Kock. Jag har även bloggat de två föregående åren 2013 och 2014, men då var vi fyra officiella bloggare som skrev under varsin huvusponsor. Jag i mitt fall under Scan. Men, i år är jag som sagt ensam och skriver direkt under Årets Kock.

Årets Kock jury och team

Det är ett skönt team som håller igång Årets Kock. Förutom föreningen med de vinnande kockarna har vi ett extremt proffsigt team med människor som sköter press, scheman, streaming och arrangemang. Vi har också killarna från Electrolux som åker runt i Sverige och bygger upp de stora tävlingsköken, vi har Initiativ som arrangerar och så har vi Lisa som fotar, Rasmus som sköter Sociala medier och jag som bloggar.

Vi får förstås heller inte glömma juryn, metodjuryn och alla de tävlande kockarna. Också elever från restaurang-gymnasier är där och hjälper till med att bära fram tävlingrätterna till juryn – i det här fallet Sturegymnasiet i Halmstad. Det är ett stort maskineri som är roligt att uppleva på riktigt.

Årets Kock 2015 live

Årets Kock 2013 UppsalaHar man ett intresse för vacker matlagning, gastronomi och kockyrket bör man verkligen gå, för det är både inspirerande att se alla kreationerna och även mycket annat som händer runt om. LRF inom de olika länen är arrangör vid eventen och bjuder på matmarknad, föreläsningar och provsmakningar. Det är gratis att gå på tävlingarna, så är du i krokarna – varför inte gå dit? Man behöver bara föranmäla sig här.

» Du kan också se videon från Årets Kock 2015 i Halmstad här.

Årets Kock vinnare delfinal 1

Men, hur var tävlingen i Halmstad då? Ja, tänk er spänning i kombination med härliga dofter som spred sig i luften från diverse tillagningsmetoder. Nerverna dallrade i luften – och ja, det var en glad och uppsluppen stämning både i tävlingskök och bland publik som hejade på framme vid köken och nyfiket nosade runt i de olika montrarna. Halmstad levererade minsann.

Bilder från Årets Kock 2015 Semifinal i Halmstad

Här hittar du bilder från första semifinalen av Årets Kock 2015 i Halmstad. Från denna deltävling gick Daniel Müllern och David Lundqvist vidare direkt till finalen i Göteborg den 5 februari. Klicka på bilderna för att se dem större. Läs mer om de tävlande och deras tävlingrätter här.

Alla bilder är copyright Madeleine Landley och får ej användas fritt. Kontakta mig vid eventuella förfrågningar. Kontaktuppgifter finns i sidfoten.

Tävlingsrätter


Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.