Äkta Italienskt
av Sophie Braimbridge

ISBN: 9789153424192

Äkta Italienskt är en av mina favoritböcker. Framför allt då jag älskar italiensk mat. Den har en snygg och luftig layout samt fräscha bilder och intuitiva steg-för-steg-bilder som visar olika knep och tips. Boken innehåller inte de mest udda italienska recepten (som Nigella och Jamie Oliver kör med), utan känns trots allt lite närmare det svenska köket. Det allra värsta är väl trots allt när man måste flänga runt hela stan för att hitta en äkta Italiensk Bottarga?

Söker man inspiration är detta den perfekta boken – och till ett bra pris. Boken är indelad i tio olika kapitel och tar upp allt ifrån hur man gör sin egen pasta och skalar kastanjer till hur man får fram vinäger och tar reda på hurvida fisken är klar. Förutom det tar den upp olika distrikt i Italien och hur deras traditioner är. Man blir riktigt hungrig och kan inte låta bli att provlaga något med ett smil på läpparna.


Köp boken Vegomat : Från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.