Om jag var din hemmafru

Snyggaste hårda julklappen

Slips till pappa. Parfym till mamma. Nåt krimskrams till syrran… Känner ni igen er? Att hitta passande julklappar är inte alltid det lättaste. Å andra sidan – vem gillar inte hårda paket? En bok kommer man alltid undan med – men är det inte kul att ge en riktig snygg bok som har extra allt?

Eftersom det här är en blogg om mat är dagens julklappstips förstås en bok om mat. Nu talar vi inte om vilken bok som helst. Nej, boken Om jag var din hemmafru är fylld med så mycket mer än bara recept.
 

Om jag var din hemmafru

Om jag var din hemmafru

Om jag var din hemmafru

Vare sig man är intresserad av att laga mat eller ej så är den här boken så förbaskat snygg att man vill ha den liggande framme – gärna överst i högen av ”snyggböcker”. Så fort man öppnar den kommer man genast att tänka på Desperate Housewives goes Tim Burton. Den är skriven med mycket humor och bilderna har en rå och kaxig känsla.

Om du tror att bilderna är på en typisk hemmafru som står och kavlar en deg uppstyrd i ett rutigt förkläde, då tar du fel. Här snackar vi pinuppa med partystassen på och som inte är rädd för att få lite skit (eller deg) under naglarna.

Om jag var din hemmafru

Om jag var din hemmafru

Om jag var din hemmafru

När jag köper en kokbok bryr jag mig inte särskilt mycket om recepten – jag är mer intresserad av bilderna och vill finna inspiration i dem. Något jag dock upptäckte (när jag till slut lyckats slita blicken från bilderna) är att den här boken faktiskt har många intressanta recept. Vad sägs till exempel om Savojdolmar med lamm och kantareller? Eller Fruktcarpaccio med mango, citrus och avocado?
Det får i alla fall min mage att knorra.

Om jag var din hemmafru är boken som har allt; lätta, inspirerande och annorlunda recept, snygga bilder och massor av skratt. Ta bara detta, som är inledningen till ett av recepten:

”Det är tidig morgon i december och du har just vaknat upp bredvid någon som, för att uttrycka sig krasst, är lite för bra för dig. Vad gör du?

Alternativ A) Smyger ut i badrummet och börjar blaska med tvål, vatten, tandkräm, ögondroppar, täckstift, läppstift, rakhyvel, näskanna, lösröv, och myskolja.

Alternativ B) Smyger upp och ställer dig vid spisen.”

Så, dra på dig lösröven och skynda sedan in hos Norstedts för att beställa. Perfekt till julafton, eller kanske till och med som trevlig gå bort-present till nyår? Den går förstås också att beställa från Adlibris och Bokus.


Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.