Jag är definitivt ingen efterrättsmänniska. Jag älskar visserligen att äta dem (och tycker att hela målet med middagen är efterrätten), men att laga är inte min grej. Dels har jag inte tålamodet att stå och pilla – temperaturer ska matchas och tider ska hållas – och dels har jag inte kunskaperna. Trots det letade det sig ändå in en bok om efterrätter i min samling.

Desserter med stil får mig att önska att jag var en dessert-trollare. Författaren, Daniel Roos, var tidigare chefskonditor på Operakällaren. Förutom det han stod bland annat för kronprinsessan Victorias och Daniels bröllopsdessert, samt är med i Svenska kocklandslaget.

I boken Desserter med stil bjuder han på 60 spännande recept som får det att vattnas i munnen. Allt ifrån enklare desserter som Morotskaka med kesellamousse samsas med champagnemousse med spunnet socker. Recepten är enkla att följa och bilderna så inbjudande att man vill prova att laga allt på en gång. Den här boken passar så väl för den naiva amatören (läs jag) som för de riktiga dessert-proffsen.

Har du inte tänkt att laga något är den Desserter med stil riktigt tjusig att ha liggandes på vardagsrumsbordet. Letar du efter en gå-bort-present är den här boken ett riktigt bra tips.

Desserter med stil
av Daniel Roos
ISBN: 9789174242133


Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.