Lilla köttguiden

Jag fick chansen att lägga vantarna på Lilla köttguiden – en helt fenomenal bok om kött, i lagom format. Boken kommer från Scan och finns i två varianter; den svarta för storhushåll och storkök, samt den vita – för oss Svenssons och Landleys.

Vad heter det?

Lilla köttguidenHar du dålig koll på vad de olika styckningsdetaljerna heter och hur man bäst tillagar dem? Look no further. Den här boken är fylld med inspirerande bilder, klockor för marmoreringsgrad och mörhet, och så klart, goda recept.

Den svarta boken har funnits sedan tidigare, men i den vita som är ny och riktar sig till oss glada köttamatörer, har man valt att slopa artikelnumrena och istället ersätta utrymmet med tips på goda smaksättningar.

Bokens uppbyggnad

I boken går man igenom gris, nöt, kalv, lamm och färs. Varje kapitel börjar med information där man kort går igenom benämning, raser, saker som är bra att veta, samt ett styckningsschema med namn på de olika delarna. Därefter kan man läsa om vad som kännetecknar de olika styckningsdetaljerna, lite historik, tips på goda kryddor och slutligen ett smarrigt recept.

Hur får man tag i Lilla Köttguiden?

Det enda du behöver göra är att samla streckkoder från tre Scanprodukter. Därefter går man in på Scans webbplats och registrerar de tre koderna – superenkelt.


Köp boken Vegomat : Från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.