Jeanneret

Testat: Jeanneret Reserve Cabernet Sauvignon

Vi har testat: Jeanneret Reserve Cabernet Sauvignon. Sedan en månad tillbaka sitter jag med i en smakpanel där tre viner testas varje månad. Jag tyckte att det var ett ypperligt tillfälle att bjuda hela familjen på något trevligt och bestämde mig för att göra en grej av det hela. Vi är ganska ofta ute på landstället vilket var det perfekta tillfället att ordna till en provning utan stök och bök. Så, nu kör vi!

Smajlburgare med cheese

Om vinet:

Jeanneret Reserve Cabernet Sauvignon (nr 6830)
Pris: 99:-
Årgång: 2011
Druva: 85% Cabernet Sauvignon, 10% Merlot, 5% Cabernet Franc
Ursprungsland: Australien

Detta lagade vi till Jeanneret Reserve Cabernet Sauvignon:

Till den här typen av vin behövs en rätt med mycket smak. Spännande och smakrika hamburgare i ett annorlunda utförande kan väl aldrig sitta fel? Min kära far drog till med en rätt som passade perfekt och som fick alla att dra på smilbanden. Kanske var det just därför som de fick ett roligt namn?
Receptet på Smajlburgare med cheese hittar du här.

Så här tyckte vi:

WomanWomanManMan
4444
Totalt 16/20

Det här är inget rent sipparvin men kan funka med små tilltugg så som smakrika charkuterier. Till maten blir vinet mjukare. Första effekten var ”wow”. Själva vinet är pepprigt och en aning ”ofylligt”, ingen direkt strävhet upplevdes eller heller inte någon ekfatston (vilket det tydligen skulle finnas). Det är ett gott vin som kan passa till mycket, framför allt kryddig (ej het) och smakrik mat.

Smakerna som dominerar är svarta vinbär, blåbär och björnbär. Viss kryddighet men ingen bestående strävhet. Vinet doftar som turkisk marknad, dvs läderbälte.

Alla är överens om att vinet är en favorit, men för högsta betyg saknas syltighet.

Så här gör vi:

En specialkomponerad middag för vinet lagas upp. Vinet hälls upp och luftas, sedan smakas det av både före och till maten för att bedöma hur det förändras. Smaker och karaktär diskuteras och antecknas, sedan får varje person ge ett slutligt samlingsbetyg på en skala från 1 till 5.

1 = Dåligt 2 = Dugligt 3 = Bra 4 = Mycket bra 5 = Utmärkt


Köp boken Vegomat : Från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.