Det är inte för inte som det sägs att Gondolen har en av Stockholms vackraste utsikter. Från de 33 metrarna upp i Katarinahissen får man en fantastisk vy över Stockholms inlopp, Djurgården – och förstås, Skeppsbrons alla blänkande tak. Det är en utsikt som nästan gör att man tappar andan.

Gondolen

Erik Lallerstedt, Anna Lallerstedt och Linus Forsberg

Rölleka och rosépeppar

Vi, ett gäng bloggare, var hitbjudna för att testa Erik Lallerstedts omlanserade julsnaps. Den tidigare varianten gjordes på essenser, men i den nya snapsen utgår man istället från riktiga produkter. Dessutom har smakerna fått ett tillskott av Rölleka och rosépeppar.

Närproducerat

Lallersteds snaps kan verkligen kallas för närproducerad (för oss Stockholmare) då den görs ute på Kvarnholmen i Stockholm. Smaken jag la extra märke till var laktitstonen som stannade kvar i munnen. Jag älskar lakrits och föredrar Rånäs Snaps till sillen, men den här var inte dum den heller.

Erik Lallerstedt

Eriks Aquavit

Eriks Aquavit

De flesta av oss dricker förhoppningsvis snapsen till någon form av mat, därför fick vi också fem små julinspirerade rätter att mumsa på till. Min favorit var senapssillen som blev kanon till snapsen. Men även fick de tjocka revbenen med söta rödkål och laxen med hovmästarsås passade mycket bra till. Vissa av dessa rätter kan man även hitta på Gondolens julbord som serveras mellan den 30 november och 22 december i år.

Själva snapsen finns att få tag i från den 2 december i tre butiker i Stockholm; Folkungagatan 53, Folkungagatan 101 och Sickla Köpkvarter. Den finns självklart även i Systembolagets beställningssortiment.

 


Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.