Fairview

Fairview lanseringsfest

I torsdags var jag på lanseringsfest för det nya boxvinet Fairview samt den alkoholfria drycken EGA. Det var ett stort gäng som slöt och upp med chartrad bus begav sig ut till Elfviks Gård på Lidingö.

När vi väl kom fram möttes vi av en stor, vit kåk, bondgård med ridstallar samt en storslagen vy över Stockholms inlopp. Dagen hade tidigare bjudit på skyfall av monsunklass, så det var med paraply i väskan och regnvänliga skor man med en skeptisk uppsyn begav sig iväg. BBQ? Jo jag tackar ja.

Fair Trade-vin

Som tur var ordnade vädret upp sig och det blev en trevlig kväll, lite molnig, men lyckligtvis regnfri. Till att börja med fick vi en presentation om de olika dryckerna samt vad det innebar att de var Faitrade-märkta. Vi fick även höra lite om historien bakom.

Därefter fick man hugga in på den fantastiska grillbuffén med diverse spett, köttbitar, ribs, kycklingklubbor och korvar från Taylor and Jones. Det ackompanjerades av goda tillbehör så som mangochutney (en fantastisk sådan, som måste ha varit hemmagjord), tomatsalsa, potatissallad, exotisk frukt, sallad och bröd.

Vintips från Sydafrika

Bord var utställda runt om på grusplanen med utsikt över den vackra sjön. Vi kunde sitta där i godan ro och sippa på vinet, socialisera med sällskapet och njuta av utsikten. Vinet var för övrigt över all förväntan. Å andra sidan hade jag inga förväntningar alls – och det är ju då det blir som bäst. Bäriga toner med massor av smak gjorde att det funkade utmärkt som mingelvin. Med de lite saltsyrliga smakerna på maten blev vinet bara ännu bättre och en viss rökighet trädde fram och gjorde vinet ännu fylligare.

Vinet är framställt på druvsorterna Shiraz och Cabernet Sauvignon. Enligt producenten själv är karaktären ”generös koncentrerad frukt med svarta vinbär, lakrits, cederträ, örter och chokladtoner i en bra balans. Detta ackompanjeras av en liten tanninstruktur.”

Ett definitivt köp till nästa buffé-bjudning

Jag är ingen boxdrickare, däremot kommer det här vinet garanterat att hamna i varukorgen när det är dags att ha gäster och bjuda på buffé. Hade det funnits på flaska hade jag definitivt slagit till direkt.

Och den alkoholfria drycken? Ja, om vi säger så här, jag har tyvärr inget gott att säga om den, så vi låter det vara osagt istället. Friskt vågat, häften vunnet, som man säger…

Sista delen av kvällen bjöds det på uppträdande från gruppen Urkraft med afrikansk sång, dans och trummor. Där efter bar det av hemåt med bussen igen. Här kommer lite bilder från kvällen. Vem vet, kanske just du har hamnat på bild?

Fairview (628608) släpptes den 1 oktober 2012 på Systembolaget för 209:-.

Förhandsboka boken Grytor - lättlagat till vardag och helg

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.