Kockarnas krog

Kockarnas Krog 2012

Nu är det bestämt vilka kockar som kommer att medverka i Kockarnas Krog på mässan Mitt kök. Årets tema är ”Minnenas mat” och går ut på att kockarna lagar något efter ett personligt minne de själva har.

Under mässans fyra dagar (8-11 november 2012) kommer Mässrestauranger tillsammans med teamet av fem kockar och två konditorer att servera mat. Arvodet som betalas ut till kockarna, samt ytterligare en summa för varje serverad rätt, går till välgörande ändamål. Krogen är öppen från klockan 11.30 under alla de fyra mässdagarna.

Så, vilka kockar blir det nu då?

Fredrik Eriksson:
krögare på Långbro värdshus och ordförande för juryn i tävlingen Årets Kock.

Magnus Johansson:
en av Sveriges mest kända konditorer samt ansvarig för Nobeldesserten under 11 år.

Markus Aujalay:
jurymedlem i TV-programmet Sveriges Mästerkock. Har tidigare lagat Nobelmiddagen samt vunnit Årets Kock, Årets Gröna Kock och Årets Viltkock.

Josefine Baummann:
från Chokladfabriken i Stockholm. Vinnare i tävlingen Årets chokladpralin, Årets Konditor och svensk mästare för professionella konditorer.

Karin Fransson:
kock och köksmästare på Hotell Borgholm på Öland som vunnit flera utmärkelser, bland annat Årets Hyllning av en betydelsefull gastronomisk gärning – White Guide 2008, Journalisternas Kock 2008 och Årets Werner 2007.

Björn Frantzén:
driver restaurang Frantzén/Lindeberg i Gamla Stan som har två stjärnor i Guide Michelin. Rankas för närvarande som den tjugonde bästa krogen i världen enligt prestigefyllda S. Pellegrino World’s 50 Best Restaurants.

Klas Lindberg:
fick silver i Nordiska Mästerskapen 2011, trea i Årets Kock 2011 och vinnare i Årets Kock 2012.

All information kommer från Mitt Kök.
Mer om Kockarnas Krog kan du läsa här, på Mitt Kök-mässans egna webbplats.


Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.