Mack SMIdag på mässan Mitt Kök i Älvsjö avgjordes idag Mack SM. I två heat om 45 minuter tävlar totalt 8 personer om göra den mest moderna och näringsrika mackan. Mackan ska även vara lätt att ta med sig och förstås vara fin både till utseende och smak.

20 stycken mackor ska göras och bedöms sedan efter ett antal kriterier. Vinnaren får förutom äran ett stipendium på 10.000:- att använda i utbildningssyfte.

Juryn:

Tommy Myllymäki – Årets kock 2007Mack SM: Juryn
Elisabeth Johansson – Vinnare Mack SM 2011
Johan Sandelin – Chefskonditor på Vetekatten
Anders Levén – radio- och TV-kock
Catarina Bennetoft – Brödinstitutet
Kristina Valentin – Allt om Mat
Moa Brink – Medlem i svenska kocklandslaget
Günter Koerffer – Vice ordförande Sveriges bagare
och konditorer

Vinnare: Sarah WennströmSarah Wennström

Konditor och kallskänka på bageri Baktanke, Gällivare.
Tävlingsmackan ”Rendröm” gjordes på wasabiphiladelphia, röd mangold, rökt och gravat renkött, äppelmarmelad med ingefära och vanilj samt ärtskott och inlagda morötter i vitt bröd.

Tvåa: Pia Frederiksen

Kallskänka på Wedemarks Konditori och Bageri, Östersund. Tävlingsmackan ”Solhälsning från Jämtland” bestod av rotfruktschips, morötter och lax i ett surdegsbröd.

Trea: Malin Larsson

Kallskänka på Hansens Café och Bageri, Sandviken.
Tävlingsmackan ”Chèvre Italia” gjordes på surdegsbröd med chèvre, parmaskinka, valnötter och fikonchutney.

Här kommer bilder från tävlingen samt alla de åtta mackorna som lagades.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.