Madeleine Landley @ Matkarnevalen

Matkarnevalen – minimässa och inspirationsdag

Vad vi äter idag är högaktuellt, och debatten om den ”rätta” kosten tycks aldrig tystna. På Matkarnevalen (10 oktober 2012) möttes journalister, bloggare och varumärken för att ta del av nya produkter, inspireras och prata om kommande trender.

Morgonen började med frukostbuffé vid halv nio. Jag som i vanliga fall går upp klockan åtta på morgnarna släpade mig till Matkarnevalen halvt yrvaken, om än nyfiken och på gott humör. Jag hann inte mer än komma innanför dörrarna förrän en sprudlande pigg kvinna hoppade fram och utropade ”Manni, vad trevligt att träffa dig”. Jag som fortfarande inte fått i mig min första kopp kaffe undrade vad som försiggick, sedan insåg jag att det var Zita från Franska Matkompaniet. Det var första gången vi träffades på riktigt utanför Twitter.

Blueberry @ MatkarnevalenTommy Myllymäki & Jens Dolk @ MatkarnevalenSalma @ Matkarnevalen

Under tiden som jag vaknade till liv med en kaffe och en fröig frukostmacka dök Agnieszka Baltyn från Spot & Tell upp. Vi pladdrade ett tag, petade ut några meddelanden i Twitter-sfären och sedan var det dags att dyka in i myllret av människor.

Dagen bjöd på flera intressanta föreläsningar av bland annat Jon Widegren, Tommy Myllymäki och Jens Dolk, samt Linnea Johansson. Därefter fick vi gå runt och kolla i montrarna, provsmaka, mingla och ha det trevligt. Att slå följe med Agnieszka visade vara en bra idé. Efter en rundvandring bland några av montrarna hade vi snart övat in en repetoar där vi presenterade oss i tur och ordning och sa var vi kom ifrån, därefter riggade Agnieszka om deras demobord följt av att vi fotande med diverse kameror och mobiler.

Grönt vatten @ MatkarnevalenJon Widegren @ MatkarnevalenLunch @ Matkarnevalen

Jon Widegren

är killen bakom succérestaurangen Flippin’ Burgers i Stockholm. Han berättade bland annat hur det gick till när han startade upp sitt företag och hur han reste runt i USA och åt burgare hela dagarna. Det var både inspirerande och kul att höra om – framför allt hur han fixade kapital.

Tommy Myllymäki och Jens Dolk

var också på plats och berättade om resan de gjort under två somrar där de besökte lokala gårdar, destillerier och ysterier runt om i Sverige. Vi fick höra om intressanta drycker som testats, rätter som lagats och allt trevligt de upplevt.

Sverige har massor av godsaker att erbjuda, och man blev både en aning avundsjuk och samtidigt sugen på att åka på en liknande matresa runt om i Sverige. Vill ni också Träffa Tommy Myllymäki och Jens Dolk har ni chansen på mässan Mitt Kök i Stockholm, den 8-11 november.

Linnea Johansson

är en sprudlande glad tjej som jobbar på Events plus Food i New York. Hon berättade i en inspirerande föreläsning om kommande mat- och dryckestrender 2013. Agnieszka gjorde ett alldeles utmärkt inlägg om detta i sin egen blogg som ni kan kika på.

På plats fanns utställare som Franska Matkompaniet, Västerbottenost, såser av Erik Lallerstedt, Salma, Blueberry, bara för att nämna några. Vi fick chansen att provsmaka yoghurt från Verum och från Fjällyoghurt (prova den med körsbär om ni inte gjort det innan, mmmm!). Det bjöds även nygrillat kött ur Webers grillar samt gräddglass från danska Hansens Flødeis.


Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.