Kungsörnen @ Star PR

I veckan som var hann jag faktisk med ett besök till pressdagen hos Star PR. Det var första gången jag blev inbjuden (jag har ju trots allt inte bloggat så länge), så jag tyckte att det kunde vara trevligt att gå och kika på vad marknaden hade för nyheter att erbjuda.

Själva pressdagen hölls inne i centrala Stockholm och hade utställare så som Kungsörnen, ICA Selection, Bosch mfl. Det bjöds på föreläsningar om mattrender och inredning, och dessutom god mat och provsmakningar. Jag har alltid garvat åt det faktum att bloggare kallas för gratisätare. Jag har själv aldrig gått på de tillställningar man blir inbjuden på utan tycker att den känns lite tramsigt att gå dit och roffa åt sig och sedan gå hem. Jag antar att jag får ändra på min åsikt, för det var trevligt att för en gångs skull få provsmaka saker man aldrig har testat förr och få lite nya uppslag till sin matlagning :) Förmiddagen bjöd i alla fall på mycket intressanta intryck som du nu ska få veta mer om.

Jacob Wismar

Första föreläsaren var Jacob Wismar, kock, visionär och författare. Han berättade om framtidens familjeskafferi – en trendspaning om en familjs matvanor 2015. Det var kul att lyssna på och få höra lite om vad han trodde om framtida trender och dieter. En sak som jag dock tyckte var lustig var att han sa att det inom några år skulle vara ute att grilla. Lustigt nog hade jag inte ens en aning om att det var trendigt nu. Dessutom så blir ju vi genomfrusna nordbor helt lyriska så fort vi ser en gnutta sol och vill hala fram grillen och grilla allt som kommer i vår väg. I vår familj grillar vi året runt – sedan bryr vi oss inte om hurvida det är inne eller ej att grilla – vi grillar för att det är så förbaskat gott, för att det är mysigt att stå och samtala vid grillen med ett glas rosé, och för att det hör den svenska sommaren till. Vare sig man är på landstället, ute i parken eller på stranden. Basta!

Hur som helst var det kul att höra teorier om att det skulle bli revolt och börja ätas mycket bröd och bli variationer på LCHF. Det pratades även om det man redan börjar se nu, att fasaden om att man kör helylle familjemiddagar med långkok, skulle börja försvinna mer och mer. Det låter inte helt otroligt, även om det för mig är det bästa jag vet. Jag HAR tid och spenderar den gärna i köket med långkok och liknande.

Jacob Wismar @ Star PR

Aveqia

Lunchen var ifrån gastronomiföretaget Aveqia som bjöd på diverse smårätter med kött, fisk, nån variant på sushi och en avslutande efterrätt. Tyvärr gick varken sushin eller efterrätten hem hos mig, men en av rätterna som var med tonfisk (halstrad?) blev en favorit.

Buffé Avequia @ Star PR

Siemens

Utställarna var en brokig blandning av matleverantörer och tillverkare av hushållsartiklar. Siemens fastnade jag hos ett tag och spanade in deras nya läckra kyl och frys som hade massor av sjyssta features. Vad gällde kylen hade de tänkt till och satt lampan, en ledlampa så klart, i framkant så att inte ett av mjölkpaketen eller något annat skulle skugga. Känner ni igen det eller vad? Facken var lätta att justera om varav ett var ett frukt och grönt-fack som skulle vara helt revolutionerande att förvara råvarorna i. Man bjöds faktiskt till och med på kiwi som hade förvarats i ett sådan fack sedan innan jul! Frysen hade också en massa smarta funktioner. Jag föll framför allt för facket i dörren där man kunde förvara frysklamparna (som också behöll extra kyla om det blev strömavbrott). Jag blir tokig på frysklamparna som halkar runt och alltid flyger ut ur vår frys… En kopp kaffe fick jag även smaka på ifrån en av deras kaffemaskiner. Det var nästan det godaste på hela mässan.

iemens @ Star PR

Bosch

Vad gällde hushållsprodukter så var även Bosch där med härligt vårpastelliga dammsugare och hushållsassistenster. Vi har nyligen kikat runt på just hushållsassistenter och därför var det extra intressant att slänga ett extra öga på de som de hade med sig. Även om jag själv inte skulle vilja ha en i pastellfärg (eftersom det inte skulle matcha något annat i mitt kök) så gillade jag dem. Bagaren ifrån Kungsörnen i montern intill använde sig av en lite värre modell av deras hushållassistenter, och efter lite snabba insidertips av honom kunde han intyga att den nådde ner till botten då den knådade deg utan några bekymmer. Man kanske skulle skaffa en? Efter en snabb mumsbit av deras goda cupcakes (jag tog en lakritscupcake med citroncreme-topping) så var det dags att traska vidare.

Bosch @ Star PR

Bosch & Cupcakes @ Star PR

Kungsörnen

Kungsörnen var där med sina tre nya mjölsorter. Roligt nog hade jag precis nyligen sett deras annons i tidningen och var tvungen att bläddra tillbaka och kolla igen eftersom jag gillade deras nya förpackningar. De nya mjölsorterna skulle vara extra lätta att arbeta med, ge ett luftigare inkråm och bra elasticitet. Med sig hem fick man i alla fall en av varje mjölsort; Evolo rågmjöl och Vinjett vetemjöl och Vinjett grahamsmjöl. Näste helg då vi är hemma ska jag se vad de går för på min nya baksten.

Kungsörnen @ Star PR

Kungsörnen @ Star PR

ICA Selection

ICA Selection var där och bjöd på läckert grillat kött och goda grillsåser. I vår familj är vi helt beroende av ICAs hickorysås – den åker på nästan allt under sommarsäsongen. Trevligt nog fick man med sig en sådan hem samt en bit kött och en grillsås med chipotle. Jag är helt galen i chipotle, så den är jag spänd på att prova nästa gång vi grillar. I alla fall fick man veta mer om deras speciellt utvalda råvaror som ICA Selection innebär samt veta mer om köttet de hade med sig. Man är ju lite tråkig och köper alltid en filé (självklart ifrån Sydamerik eller liknande när man handlar, ICA hade dock tagit fasta på att ha Svenskt kött och förstås mer än bara en filé. Ett recept på köttbiten jag fick med mig (som var ifrån bakre partiet ifrån kossan, haha) kommer inom kort.

ICA Selection @ Star PR

Quorn

Jag skäms nästan för att erkänna det, men för första gången i mitt liv har jag nu smakat på quorn. Min spontana reaktion var att det var smaklöst och rätt trist. Däremot gillade jag quorn-korven som det bjöds på. Med rätt krydda kan man så klart få ordning även på en tråkig quornbit, och det är definitivt ett bra alternativ om man är vegetarian, men jag är ledsen, jag kommer inte att konvertera inom en snart framtid…

Quorn @ Star PR

Kettle

Sist vi var på matmässan Mitt Kök i höstas så hamnade vi hos chipstillverkaren Kettle. De var även och ställde ut denna gång. Kettles chips finns i en massa goda smaker och är gjorda på naturliga ingredienser, utan transfetter och gluten samt är handgjorda. Den här gången hade de med sig sin charmiga kock Vitaly Paley som hade gjort en dipsås till varje chipssås. Resultatet blev en perfekt kombination av smaker som gjorde att man knappt kunde sluta äta. Självklart var dipparna gjorda från scratch utan en massa pulver och liknande – något som jag tycker är ett måste. Deras goda dip-recept kan du hitta här om du vill prova själv.

Kettle & Vitaly Paley @ Star PR

Förhandsboka boken Grytor - lättlagat till vardag och helg

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.