Restauranggalan 2012

I går var det dags för den årliga Restauranggalan att gå av stapeln på Cirkus i Stockholm. För femte året i rad var det dags att skilja agnarna från vetet genom att kora vinnare inom kategorier så som Årets Servitör, Årets Krögare och Årets Krog mfl.

Förutom en trevlig afton där Mikael Tornving som presentatör fick slåss om mikrofonen med både Leif Mannerström och bröderna Jureskog, var det en bra arrangerad afton med många skratt och trevliga människor. Bland annat var hela det Svenska kocklandslaget närvarande och fick äntra scenen till publikens jubel. En mer utförlig rapport kommer på FoodMonitor, under tiden kommer här foton från kvällen samt alla vinnare.

Vinnarna:

Årets Servitör: Oskar Lundberg, Restaurant Trattorian, Stockholm

Årets Hälsokoncept: Panini Internazionale, Stockholm

Årets Innovatör: Food Scout

Årets Framtidslöfte: Oscar Larsson, Franzén Lindeberg, Stockholm

Årets Smaksättare: Cevicheria aji y ajo, Stockholm

Årets Barkoncept: Svartengrens, Stockolm

Journalisternas Kock: Leif mannerström

Årets Krogmiljö: Ekstedt, Stockholm

Årets Hållbara Krog: Kosters Trädgärdar, Sydkoster

Årets Sommelier: Anna Vasseur, Tranan, Stockholm

Årets Leverantör: Ugglarps Grönt, Ugglarp

Årets Matsalsteam: Ekstedt, Stockholm

Årets Krögare: Johan Jureskog och Klas Ljungqvist, AG & Rolfs Kök, Stockholm

Årets Hederspris: Jan Hedh

Årets Krog: Gastrologik, Stockholm

 

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.