I går var det dags för den årliga Restauranggalan att gå av stapeln på Cirkus i Stockholm. För femte året i rad var det dags att skilja agnarna från vetet genom att kora vinnare inom kategorier så som Årets Servitör, Årets Krögare och Årets Krog mfl.
Förutom en trevlig afton där Mikael Tornving som presentatör fick slåss om mikrofonen med både Leif Mannerström och bröderna Jureskog, var det en bra arrangerad afton med många skratt och trevliga människor. Bland annat var hela det Svenska kocklandslaget närvarande och fick äntra scenen till publikens jubel. En mer utförlig rapport kommer på FoodMonitor, under tiden kommer här foton från kvällen samt alla vinnare.
Vinnarna:
Årets Servitör: Oskar Lundberg, Restaurant Trattorian, Stockholm
Årets Hälsokoncept: Panini Internazionale, Stockholm
Årets Innovatör: Food Scout
Årets Framtidslöfte: Oscar Larsson, Franzén Lindeberg, Stockholm
Årets Smaksättare: Cevicheria aji y ajo, Stockholm
Årets Barkoncept: Svartengrens, Stockolm
Journalisternas Kock: Leif mannerström
Årets Krogmiljö: Ekstedt, Stockholm
Årets Hållbara Krog: Kosters Trädgärdar, Sydkoster
Årets Sommelier: Anna Vasseur, Tranan, Stockholm
Årets Leverantör: Ugglarps Grönt, Ugglarp
Årets Matsalsteam: Ekstedt, Stockholm
Årets Krögare: Johan Jureskog och Klas Ljungqvist, AG & Rolfs Kök, Stockholm
Årets Hederspris: Jan Hedh
Årets Krog: Gastrologik, Stockholm

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.