Taste of Stockholm

Är du foodie, amatörkock, proffs eller gillar du bara att äta och dricka fantastiskt gott? Då borde du gå på Taste of Stockholm. I denna post inför, får du veta allt kul man kan göra under detta event. Här kan du se bilder.

En unik mat- och dryckesfestival

Mat och vinNästa vecka, 6-8 september 2013, är det dags för matfestivalen Taste of Stockholm på Riddarholmen. Detta matparadis anordnas för första gången och är unikt i sitt slag då besökarna får möjlighet att äta, provsmaka och ta del av tips och hemligheter från de främsta kockarna i Norden.

Taste of Stockholm är en festival inom Fine Dining, med flertalet kända restauranger, kockar och sommelierer på plats. Området är öppet i sessioner då kockarna lagar upp lunch eller middag. Mellan dagarnas sessioner stänger området så att köken kan preparera och göra sig redo för nästa pass. En biljett gäller för en session.

Kockar på Taste of Stockholm

På plats finns bland annat de talangfulla kockarna Johan Jureskog, Björn Frantzén, Niklas Ekstedt, Håkan Thörnström och konditorn Daniel Roos – bara för att nämna några. Dessutom kommer stjärnkocken och pionjären Rene Redzepi från prisbelönta restaurangen Noma i Danmark att finnas på festivalen för att prata om det nordiska köket. Under lunchsessionen den 6 september finns han där. Listan på de kockar som finns på plats kan göras lång, läs mer här.

Det här händer på Taste of Stockholm

Några av Sveriges mest hyllade och prisbelönta restauranger byter tillfälligt adress till Riddarholmskajen under festivalen.

Peter Bennyson - 19 Glas

Taste Pop Up

I Taste Pop Up kan man köpa specialkomponerade avsmakningsmenyer med dryckespaket. Bland några av restaurangerna hittar vi Gastrologik, Restaurant Frantzén och F12 Restaurant.
Alla restauranger, priser och tider hittar du här.

Utställande restauranger

På plats finns också utställande restauranger som bland annat Sjömagasinet, Farang, och min personliga favorit, 19 Glas Bar och Matsal. På plats (eller i förväg) köper man festivalens valuta Taste Crowns, vilket gör att man kan prova restaurangernas gastronomiska smakportioner.

Kokbokssignering

Utöver de medverkande kockar som släppt kokböcker kommer ytterligare författare från förlaget Natur & Kultur att finnas på plats för att prata om sina böcker och ge gratis provsmakningar. När författaren är på plats kan man så klart få den köpta boken signerad.

Master Classes i dryck och Kurs i surdegsbakning

Men roligheterna är inte slut där. Master Classes i dryck hålls av två av Sveriges mest välkända och välrenommerade sommelierer; Andreas Larsson och Michel Jamais. Kurs i surdegsbakning hålls av Sebastién Boudet. Dessutom har huvudsponsorn Electrolux en massa kul saker för sig i form av Electrolux Chefs’ Secrets och Electrolux Taste Theatre.

Vinglas

Electrolux Chefs’ Secrets

Den förstnämnda, Electrolux Chefs’ Secrets, är matlagningsklasser där man får laga mat i ett kök, fullt utrustat med den senaste tekniken från Electrolux, tillsammans med några av Sveriges mest kända kockar. Under de halvtimmeslånga lektionerna delar kockarna med sig av tips och kökshemligheter som man kan applicera hemma i sitt eget kök.

Electrolux Taste Theatre

Vid Electrolux Taste Theatre kan man se på när kockarna lagar mat på scen och delar med sig av sina yrkesknep. Som ni märker är det fullspäckade tre dagar.

Läs mer på officiella webbplatsen för Taste of Stockholm.

Adress:

Riddarholmen, ​Södra Riddarholmshamnen, Stockholm Kommunikationsmöjligheterna är många för att ta sig hit. Lättast är att åka till Centralen eller Gamla Stan och promenera till Riddarholmen (400-650m).
Väljer man att åka buss kan man ta buss 3 eller 53, alternativt 62 eller 65. Dessa stannar närmast.

Datum:

6-8 september 2013

Öppettider:

Fredag 6 september: 11.00 – 16.00
Fredag 6 september: 17.30 – 22.00

Lördag 7 september: 11.00 – 16.00
Lördag 7 september: 17.30 – 22.00

Söndag 8 september: 11.00 – 19.00

Biljettpriser:

Endast inträde:
Förköp: 215:- / I dörren: 250:-
Ger entré till festivalområdet, samt tillgång till Electrolux Taste Theatre och Market Place.

Premiumpaket:
Förköp: 410:- / I dörren: 450:-
Ger entré till festivalområdet, samt tillgång till Electrolux Taste Theatre och Market Place, Taste Crowns värde 200:- (mat- och dryckeskuponger).

VIP-paket:
Förköp: 695:- / I dörren: 750:-
FastTrack (egen entré), tillgång till VIP-området, reserverad plats på Electrolux Taste Theatre, 1 glas Champagne, Taste Crowns värde 200:- (mat- och dryckeskuponger).

Förköp biljetter via Ticknet


Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.