Taste of StockholmTaste of Stockholm

I morgon, söndag, ska jag till Taste of Stockholm på Chefs Table. Redan igår var jag dock på plats för att se vad Taste of Stockholm hade att erbjuda.

Taste of Stockholm 2013 – det här får du inte missa

Dagen bjöd på underbart väder med ljumma vindar, strålande sol och en och annan molntuss som gav en andningspaus från solgasset – ja alla gillar ju inte sol. Taste of Stockholm har öppet under tre dagar; fredag och lördag har en lunchsession och en middagssession vardera. Söndagen däremot har en längre lunchsession. Här kommer lite bilder från fredagen – så det vet vad du får. Alla bilder är klickbara så du kan se dem större.

Farmers Market

På Farmers Market kan man handla allt ifrån mat, drycker och tidningar. I bokhörnan kan man köpa favoritboken och dessutom få den signerad av författaren, när denne är på plats. Jag föll för dessa söta små vaktelägg.

Taste of Stockholm - BokhörnanTaste of Stockholm - VakteläggTaste of StockholmTaste of Stockholm - Jonas Cramby

Electrolux Taste Theatre & Chef’s Secrets

På Electrolux Taste Theatre och Chef’s Secrets kan man lära sig knep, laga mat med kockar och lyssna på föreläsningar. Under gårdagen var stjärnkocken och pionjären Rene Redzepi från prisbelönta restaurangen Noma på plats för att prata om det nordiska köket.

Taste of Stockholm - Electrolux Taste TheatreTaste of Stockholm - Rene RedzepiTaste of Stockholm - Electrolux Chefs Secrets

Taste Pop-up Restauranger

Har man förbokat kan man njuta av mat på de Taste Pop-up Restauranger som finns på området. När jag var här huserade Restaurant Frantzén i Pop-uptältet. Vad gillar ni utsikten från Chef’s Table då (mittenbilden)? Rätt najs va?

Taste of Stockholm - Taste Pop-up RestaurangerTaste of Stockholm - Chefs TableTaste of Stockholm

Daniel Roos Pastry Design

Gillar du sötsaker är ett besök hos Daniel Roos ett måste. Här kan du köpa hans bok och prova vackra godsaker. Glöm inte att spana in de coola konserverna med chokladöverraskning.

Taste of Stockholm - Daniel RoosTaste of StockholmTaste of Stockholm - Daniel Roos

Bilder från Taste of Stockholm

Här erbjuds skönt häng, vacker utsikt samt en stjärnspäckad repetoar med duktiga kockar och konditorer. God mat och dryck finns i massor – och förstås, den perfekta lösningen för den som behöver ladda luren. Ja – det går ju åt en del batteri när man twittrar. Har du inget för dig idag? Gå ut, njut av det sköna vädret, ta en bit mat och något gott i glaset – passa på att smaka på Stockholm.

Taste of StockholmTaste of StockholmTaste of Stockholm

Taste of StockholmTaste of Stockholm - LaddstationTaste of Stockholm - Ulf Wagner

Öppettider:

Fredag 6 september: 11.00 – 16.00
Fredag 6 september: 17.30 – 22.00

Lördag 7 september: 11.00 – 16.00
Lördag 7 september: 17.30 – 22.00

Söndag 8 september: 11.00 – 19.00

Adress:

Riddarholmen, ​Södra Riddarholmshamnen, Stockholm Kommunikationsmöjligheterna är många för att ta sig hit, lättast är att åka till Centralen eller Gamla Stan och promenera till Riddarholmen (400-650m). Väljer man att åka buss kan man ta buss 3 eller 53, alternativt 62 eller 65. Dessa stannar närmast.

Biljettpriser:

Endast inträde:
Förköp: 215:- / I dörren: 250:-
Ger entré till festivalområdet, samt tillgång till Electrolux Taste Theatre och Market Place.

Premiumpaket:
Förköp: 410:- / I dörren: 450:-
Ger entré till festivalområdet, samt tillgång till Electrolux Taste Theatre och Market Place, Taste Crowns värde 200:- (mat- och dryckeskuponger).

VIP-paket:
Förköp: 695:- / I dörren: 750:-
FastTrack (egen entré), tillgång till VIP-området, reserverad plats på Electrolux Taste Theatre, 1 glas Champagne, Taste Crowns värde 200:- (mat- och dryckeskuponger).

Läs mer på officiella webbplatsen för Taste of Stockholm.


Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.