Taste of Stockholm 2014

Dags för Taste of Stockholm 2014

Ännu en gång är det dags för det kulinariska mateventet Taste of Stockholm. Precis som förra året slår man upp dörrarna i september, men detta år har man istället flyttat hela kalaset ut till Djurgården.

Taste of Stockholm - Daniel RoosFör den som är intresserad av god mat och dryck i kombination med intressanta föreläsningar, bokförsäljning, provsmakning och annat kul är det här det perfekta tillfället att komma ut och få lite av både det ena och det andra.

Taste of Stockholm hålls i Wasahallen på Djurgården mellan 26-28 september. Information, foton, öppettider och adress hittar du nedan.

Vad är Taste of Stockholm?

Taste Festivals arrangerades för första gången i London 2004. I Sverige sponsras det av Electrolux och är en del av en internationell matfestival som nu anordnas i nitton olika städer över hela världen, bland annat i Amsterdam, Dublin, Kapstaden och Sydney. Här kan man både själv skapa mat tillsammans med kända kockar, såväl som att äta på några av Sveriges topprestaurager.

Vad kan man göra på Taste of Stockholm?

Förutom skön musik och provsmakning av både mat och dryck är det två saker man ska hålla ögonen lite extra på – Electrolux Chef’s Secrets och Electrolux Taste Theatre.

Taste of Stockholm - Electrolux Taste TheatreI den första, Electrolux Chef’s Secrets, håller man olika matlagningskurser där man under vägledning av olika gästkockar får laga mat, testa köksutrustning och lära sig olika knep. Platsbokning görs under eventet.

Electrolux Taste Theatre hålls föreläsningar av både svenska och internationella kockar. Förra året kunde man bland flera kända namn lyssna på Rene Redzepi från prisbelönta restaurangen Noma i Danmark.

I småproducenternas matmarknad kan man både provsmaka olika delikatesser och handla med sig allehanda godsaker hem.

Utställare och Restauranger

Taste of Stockholm - Daniel RoosUnder Taste of Stockholm kan man också prova en mängd rätter istället för att bara välja en! Alla inbjudna restauranger kommer under dessa tre dagar att laga upp mindre portioner av sina signaturrätter för att man ska kunna prova så många rätter man vill.

Några av utställarna vi kan hitta detta år är Nya Carnegiebryggeriet, Griffins Steakhouse, Spritmuseum, The Flying Elk mfl.

Är du sugen på att gå?
» Här kan du läsa och titta på bilder från förra årets Taste of Stockholm på Skeppsholmen i Stockholm.

Biljetter

Det ordinarie biljettpriset är 109:- styck, men till och med den 31 augusti finns ett tidsbegränsat erbjudande, så kallas Early Bird, med specialpriset 140:- för två biljetter. Man sparar alltså 78:-. Självklart blir det roligare om man tar med sig en vän att traska runt med, så varför inte slå till på en gång?

Varje biljett gäller som inträde för en dag, samt tillträde till matlagningsskolan, matscenerna och samtliga utställare. Vill man provsmaka mat och dryck kan man köpa så häften kallade Taste Crowns. Denna specialvaluta gäller hos alla utställare, men vissa utställare godtar även kontantbetalning.

Taste of StockholmTaste of StockholmTaste of Stockholm

Öppettider Taste of Stockholm:

Fredag 26 september 16:00-23:00
Lördag 27 september 12:00-23:00
Söndag 28 september 12:00-21:00

Adress:

Wasahallen Djurgården
Galärvarvet 115 21 Stockholm

Kommunikationer:

Lättast tar man sig till Taste of Stockholm med buss 44 eller med Spårvagn/Spårväg City, linje 7. Denna utgår från Hamngatan i Stockholm City till Djurgården på några minuter. Besök sl.se för reseplanerare samt priser. Gästhamnen i Wasahamnen har också 174 gästplatser för fritidsbåtar.

Taste of StockholmTaste of Stockholm - LaddstationTaste of Stockholm - Ulf Wagner


Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.