Landleys kök

Recept Ingefära

Ingefära – denna nyttiga och välsmakande rot som man enkelt kan odla själv och som dessutom lindrar illamående. Här hittar du mina recept med ingefära.

Smart sätt att riva och förvara ingefära

Och du, jag måste passa på att ge ett tips! Jag äter sällan ingefära, och när jag väl ska göra det har jag antingen ingen, eller så har den blivit möglig. I all fall förr i tiden. Nu för tiden har jag alltid ingefära hemma, för jag förvarar den i frysen.

När jag köpt ingefäran skalar jag den direkt. Det gör man enklast genom att hålla ingefäran i vänster handflata (om man är högerhänt) och dra med en tesked mot skalet. På sina ställen kan det behövas en potatisskalare eller en kniv om det sitter väldigt hårt. Man behöver faktiskt inte ens skala ingefäran om man inte vill. Skalet går nämligen också bra att äta. Den hela ingefäran lägger jag sedan i en zip-påse och lägger in i frysen. När jag sedan vill ha ingefära är det bara att plocka fram den ur frysen, riva så mycket som behövs och ha ner i maten. In i frysen med den återstående ingefäran. Det här sättet är så smart och gör dessutom att man slipper alla de trådar som i vanliga fall fastnar i hela rivjärnet. Tack vare att ingefäran är fryst skärs de nämligen av, istället för att safta fast i rivjärnet. Så smart och smidigt!

5
Ingefära 15 15

Våga vego

Här hittar du tips för hela veckan