Bästa recepten med pumpa till Halloween och Allhelgona

Enkla recept med pumpa

Nu när höstmörkret sakteligen börjar sänka sig över vårt avlånga land får vi automatiskt en bra ursäkt att stänga ute kylan och bjuda in till fest. Tänd ljus, korka upp ett gott rödvin och fyll matbordet med värmande, goda rätter. Halloween och alla helgona är inte bara spökerier och bus, det handlar även om mingel, gemenskap och trevligheter.

När firas Halloween och alla helgona?

Alla firar vi vid olika tillfällen – en del vid den amerikanska Halloween som alltid infaller den 31 oktober, andra firar vid vår traditionella allhelgona som infaller mellan den 31 oktober och 6 november. Vill du Här kan du läsa mer om traditionerna Halloween och alla helgona.

Bästa recepten med pumpa till Halloween och Allhelgona

I år tycker jag vi firar de goda pumporna med lite länkkärlek. Jag ska fatta mig kort och tänkte istället bjuda på några härliga recept både från Landleys kök och från andra bloggar som alla passar till Halloween och alla helgona. Nedan hittar du de bästa recepten med pumpa till Halloween och Allhelgona. Fler recept med pumpa hittar du också här.

Pumpa

Vilka pumpor kan man äta?

Men, vilka pumpor kan man äta? Ja, det är en fråga många ställer sig. Alla pumpasorter går att äta och det finns ingen som är giftig. De små prydnadspumporna är dock inte särskilt goda och just därför använder man dem bara som dekoration. Vill du lära dig mer om vilka pumpor som är vilka? Här kan du läsa mer om våra vanligaste pumpasorter. Och du! Varför bara tillaga pumpa till halloween? Pumpa är precis lika gott året om och ett utmärkt komplement till sötpotatis eller zucchini.

» Fler recept till halloween hittar du här.

Bästa recepten med pumpa till Halloween och Allhelgona

PumpaPumparecept i andra bloggar

Bästa recepten med pumpa till Halloween och Allhelgona


Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.