Äpplen i lådaHösten är en underbar tid då frukt och rotsaker börjar bli klara för plockning. Mer närodlat får man leta efter och det man odlat själv smakar ju mycket bättre. Varför? Ja, dels vet man ju hur mycket möda och omsorg som är nedlagt för att få det späda, gröna lilla skottet att växa upp till en ståtlig och välsmakande grönsak. Dessutom är det i många fall ekologiskt odlat.

Äppelpaj, äppelmos och äppelsaft

Så här kring skördetider dignar träden av äpplen – kanske både på tomtens träd och på träden i vägkanten? Varför då inte laga något extra gott av naturens guld? Frågan är om inte äppelpaj är den vanligaste rätten att göra av äpplen. Själv gillar jag att experimentera och prova annorlunda saker, därför hamnar mina äpplen oftast i huvudrätter som hjälpande sötma.

Bästa recepten med äpple – Skördetid och äppelrecept

Förutom den berömda äppelpajen är det inte ovanligt med äppelchutney, äppelmos och äppelsaft. Här nedan kommer ett gäng klassiska och annorlunda recept med äpple – både i Landleys kök och på andra bloggar.

Vad brukar du göra med dina äpplen? Berätta gärna. Har du ett annorlunda recept med äpplen? Tipsa mig gärna så lägger jag till dig på listan.

Tre desserter med äpple:

 • Glutenfri äppelpaj med kikärtor
  Glutenfri äppelpaj

  Vist går det att göra glutenfri äppelpaj med frasig botten även om man är glutenintolerant eller äter enligt gi-metoden.
 • Äppelpaj för den late
  Snabblagad Äppelpaj

  Det här blir en stor plåt som många kan njuta av – det kan knappast bli enklare! Här finns receptet på snabblagad äppelpaj.
 • Äppelvåfflor med kanelgrädde
  Våfflor med äpple, kanel och vaniljgrädde

  Bjud på äppelvåfflor! Dessa frasiga våfflor med äpple, kanel och vaniljgrädde så goda och riktigt lyxiga.

Äpple i en förrätt och huvudrätt

Äpple

Fler äppelrecept i andra bloggar


Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.