Semlor

Bästa recepten på semlor

En sak kan jag lova – ni kommer troligtvis aldrig att hitta något recept på semlor här i bloggen. Varför? Ja, det finns en hel massa orsaker. Men den enklaste av dem är att jag inte äter semlor och att jag heller inte är någon bakare. Bakandet och pillrandet lämnar jag helt enkelt till proffsen.

Recept till Fettisdagen

Fettisdagen, eller semmeldagen som den också kallas ibland, infaller olika datum varje år. Dock är den alltid på en tisdag under våren. Förra året (2013) inföll den exempelvis i februari, medan den i år är i mars.

Trevligt nog är det även pannkakans dag idag så gillar man inte semlor kan man alltid slå till på en smarrig pannkaka, som denna pannkakstårta med choklad, bär och citroncreme. Man kan ju också göra crepes, exempelvis dessa Kycklingfyllda rågcrepes med avocado- och äppelsallad eller Kycklingfyllda rågcrepes med avocado- och äppelsallad.

Inspireras av härliga recept på semlor

Men bara för att jag inte bakar behöver inte ni som gillar semlor lida för det. De finns ju nämligen massor av goda recept på semlor där ute – både med och utan mjöl samt med och utan socker. Här kommer lite länkkärlek och gräddfluff i massor.

Pannkakstårta