En resa till Amsterdam i bilder
Över Kristi himmelfärds-helgen packade jag och sambon våra väskor och drog ner för att möta våren i Amsterdam. Med oss hade vi våra polare Magnus och hans flickvän Jessica. I vanlig ordning blev det promenader i den underbara staden, häng på uteserveringar, besök på muséer – och förstås massor av god mat och dryck. Alla bilder från resan kan man hitta på min andra blogg Landley.se. Här kan du istället hitta lite blandade bilder på mat och dryck. Konstigt vore väl annars?
Avfärd ifrån Arlanda. Här sitter jag med en öl i högsta hugg. Det är trots allt tradition att ta en semester-öl på flygplatsen.


Smaskig frukostmacka med skinka och färska ärtskott.
Jessica smarrade en härlig yoghurt till frulle. Ser inte helt pjåkig ut den heller.
Här odlas det groddar och annat smått och gott. Fler butiker borde ha sånt här myspys.
Hyllmetrar med go(u)da ostar klädde väggarna i ostbutikerna.


Sambon testade en annan specialité – strömming med lök i hamburgerbröd. Eftersom halva åkte i sopen får man väl tolka det som att det var så där…
Lite god choklad, caschwenötter och ett glas rött fick samsas med mig och sambon i hotellrummets badkar. Är det sånt man kallar för Hotel Living?
Andra dagen blev det tapas till middag. Det var så man rullade där ifrån. På bilden är det friterade vitlöksräkor. Rätt imponerande vinhylla på tapasrestaurangen. en sådan hemma hade man ju inte tackat nej till.


Jättegod frukost blev det på De Bakkerswinkel. Äggmacka på surdeg, muffins, juice, kaffe och lemon curd. Så gott att man var mätt flera timmar efter.


Riktigt härliga vårprimörer
Fina fiskar trängs i lådor fyllda med is.
Färska råvaror fanns det gott om och fina musslor av olika slag. Bra priser gjorde att man blev sugen på att köpa. Härligt rökta firrar trängdes i stånden.


Coolt med socker i olika färger. Hade jag inte haft väskan full av nyköpta skor hade jag definitivt köpt ett lass och tagit med hem.
Vi besökte förstås Heineken-museet. Där bjöds man både på öl och en massa spännande historia. Dessutom fick man lära sig varför skumkronan ska vara två fingrar hög.


Lite häng innan middagen på en irländsk pub. På bilden är jag och min fina sambo.


Andra dagen bjöd på toppenväder. Här avnjuts en Gin och Tonic i solen på en av alla kanalernas båtar.
Sista kvällen mötte vi upp några vänner ifrån Sverige som var där samtidigt. En riktigt smarrig middag åts på Stacys Pennywell. Tror att alla blev lika nöjda med sin mat, framför allt jag.
På flygplatsen Schiphol kunde man köpa choklad – i drivor.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.