Året som gått i Landleys kök 2018
Låt oss titta tillbaka på året som gått, för det här året har verkligen gått i raketfart! Å andra sidan går tiden fort när man har mycket att göra – och det har jag verkligen haft. Hela första halvan av året var jag ute och reste. Det blev faktiskt en resa utomlands varje månad. Eftersom det ofta är kul att gå tillbaka i efterhand och kolla på vad man gjort blir årets sista inlägg i bloggen denna samlingspost med bilder från året som gått i Landleys kök 2018.
Semester på Jamaica
Året inledde jag och min sambo med en tvåveckors semester till Jamaica. Jag har velat åka dit ett tag nu och det var både skönt och avslappnande och precis vad som behövdes för att ladda upp inför året. Februari visade sig bli enda månaden då jag inte reste, men jag hade å andra sidan så mycket jobb att det inte hade hunnits med i alla fall. Nedan är lite bilder från vår resa till Jamaica och hotellet Grand Palladium Lady Hamilton Resort & Spa i Lucea på Jamaica.
Bilder från Jamaica
Champagne
I mars reste jag till Champagne och besökte champagnehusen Bollinger och Ayala. Champagne har så klart länge legat på min vin-bucket list med ställen jag velat åka till. Det är nästan obligatoriskt att åka dit om man är intresserad av vin. Det var väldigt kul att få komma dit och traska runt i vinkällarna. Det var också ett kul gäng jag reste dit med.
Bilder från Champagne
Barcelona och Penedès
I april bar det av till Barcelona för att besöka vinproducenten Pares Balta. Jag tycker väldigt mycket om deras rosé-cava då den inte är som alla andra utan har en lite kalkigare och krämigare framtoning. Har du inte provat den bör du verkligen göra det. Vill du prova mat till denna cava kan du förutom receptet nedan också spana in dessa veganska fyllda champinjoner som passar perfekt till rosa cavan från Pares Balta. Cavan är faktiskt också vegansk, precis som receptet. Man tror lätt att allt vin är vegetariskt, men så är det faktiskt inte. Det kan du också läsa mer om i samma post.
Hur som helst var denna resa väldigt kul då vi var ett skönt tjejgäng som reste till Penedès ihop. Att traska runt i vingårdarna, där de för övrigt odlar biodynamiskt, är något jag sent kommer att glömma. En riktigt härlig resa, med andra ord med massor av feel good och trevligt häng – och förstås gott vin.
Bilder från Barcelona
Schwarzwald och Monkey 47
I maj åkte jag till Schwarzwald för att besöka ginproducenten Monkey 47. Jag kan önska att denna resa hade varit lite längre så jag hade hunnit se mer av Schwarzwald, men den var ändå väldigt kul. Det var också här jag insåg att gin är så mycket mer än den tråkiga tax free-flaskan jag haft ståendes hemma i barskåpet. Nu har vi 10 flaskor annorlunda gin i spritskåpet därhemma, istället för en plastflaska med Gordon’s… Dock dricker jag fortfarande allra helst ginen ren eller med tonic så man riktigt känner smaken.
Bilder från Schwarzwald
Semester på Cypern och Bulgarien
I juni och juli åkte jag och sambon på semester till Cypern och sedan till Bulgarien. Orten Limasol där vi bodde på Cypern var rätt trist, men hotellet var fenomenalt! Så även deras mat och service. I Bulgarien i Sinemorets var det istället tvärt om. Hotellet var ren dynga (massor av ouppfostrade ungar överallt och poolgympa på högsta volym, men inget fel på rummet dock) medan Bulgarien var hur vackert som helst. Som ni kan gissa var vi desto mer ute på olika stränder än på hotellet.
Bilder från Cypern
Bilder från Bulgarien
Musselsafari på Västkusten
I september blev det en sväng ner till Västkusten för att åka på Musselsafari med Lars Marstone på Lysekils Ostron & Musslor, övernatta på Slipen Hotell i Fiskebäckskil och äta lunch på Restaurang Vatten i Skärhamn. Jag är ett stort fan av Sveriges västkust och skulle gärna flytta dit om jag inte var så djupt rotad i Stockholm. Å andra sidan är det ofta omväxlingen som gör det så mycket bättre.
Bilder från Musselsafarin på Västkusten
Bilder från Campo Viejo i Penédes
Vi har köpt landställe!
En annan sak som gjort att detta år gått så himla fort är att jag och min sambo köpte landställe i augusti. I september fick vi tillträde och sedan var det bara att sätta igång att bygga. Det var egentligen inga renoveringsbehov, men vi ville ha det på vårt vis – och man behöver ju ett projekt. Dessutom har vi nu en tomt på 6000 kvm att fixa i ordning. Det känns rätt sjukt att allt gick så fort. Huset vi köpte var det första vi kollade på, och det känns så häftigt att vi vann budgivningen. Där är vi mycket nu och där ska jag helt klart bygga den efterlängtade fotomiljön jag länge velat ha.
Bilder från vårt landställe
Mitt år har med andra ord varit händelserikt. Jag hoppas att ditt också har varit kul. Om inte är ett nytt år på ingång vilket för många kan ses som en tydlig gräns mellan det gamla och det nya. Jag har aldrig haft några nyårslöften men har på senare tid tänkt att jag ska ta det lugnare och leva mer i nuet. Jag tror det är något vi alla skulle behöva! Du vet, stanna upp och insupa allt det trevliga. Lägga undan mobilen och njuta av det som händer just där och då – man måste inte berätta för alla om det i sociala medier. Att uppskatta och bekräfta dem man har runt sig är viktigt, för rätt som det är har vi det inte längre… Jag tror att jag har blivit bättre på att ta det lugnt. Att lägga bort mobilen var något jag började med för länge sedan. Det jag jobbar på mest nu är att leva i nuet. Ska jag lova mig något till tolvslaget så är att jobba ännu mer på det.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.