Har ni sett bannern som har tillkommit på sidan? Den med en grön kant och finns lite längre ner på sidan? I toppen på den står det Bloggreceptboken. Nu blir du kanske nyfiken på vad det är för något?

Något köpt något lagat

Denna gång bygger årets Bloggreceptbok på temat ”Något köpt, något lagat”. Tanken med temat är att underlätta vardagen för oss stressade svenskar genom att kombinera hemlagat med något köpt. Det kan vara ifrån butiken, manuella disken eller från en restaurang. På så vis får man mer tid att umgås med vänner och familj. Boken bygger på 20 enkla recept från 20 svenska matbloggare och är gratis att ladda ner.

Samling vid pumpen

För att starta upp arbetet och för att få lite inspiration, samlades vi bloggare som skulle vara med i boken, på PS Matsal i Stockholm. På plats fanns förstås killarna bakom boken; Anton Malmberg från Lykka och Fredrik Lundqvist som driver bloggen Who Cut The Cheeze. Dessutom även två tjejer från Spendrups, producent och marknadsansvarig från El Coto de Rioja, samt Jan Randow från Korvhantverk.

Kvällen startar med en introduktion av boken, vinerna, PS Matsal, och förstås, de fantastiska korvarna. Därefter får vi välja bland några förberedda rätter som vi ska slutföra i par om två. Tanken är att vi bloggare ska inspireras och lära känna varandra. Kvällen bjöd både på nya bekantskaper, god dryck och god mat.

Ladda ner den – det är gratis

Mitt bidrag till bloggreceptboken, Kryddiga korvar med rödcoleslaw, basilikamarinerade jordgubbar och fetatoppade palsternackschips finns förstås även här på sajten. Men varför inte passa på och ladda ner hela boken? Den är fylld med godsaker och är helt gratis.

Här kommer lite bilder från kvällen.

(Fotograf till bilden ovan, Pontus Johansson www.photus.se)

Andra som bloggat om kvällen:

Momas kitchen
Smaskens
Lykka
Kinnas Blogg – Mormors mat
Bloggreceptboken
Who cut the cheese (här hittar du även recept till maten vi lagade)

Köp boken Grytor - lättlagat till vardag och helg

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.