Medan jag laddar för kommande vecka – som både innebär jobb och nöje för min del, passar jag även på att reflektera över de senaste veckorna som gått. Livet är trots allt fyllt av både motgångar och glädjeämnen – jag har fått ta del av både det ena och det andra.

På sistone har jag stångats både med Skatteverket och Arbetsförmedlingen, som varken talar med varandra eller är särskilt hjälpsamma när man ställer de jobbiga frågorna. Det är ju förstås jobbigt att stöta på hinder, men det fina med motgångar är att det gör en starkare. Det kan kännas jobbigt och ledsamt, men efter att ha tagit en dag med att älta och tycka synd om sig själv, sedan kommer man igen – ännu starkare, mer motiverad och med massor av jävlaranamma. I alla fall är jag så.

Fanta Xperience

Jag nämnde ju innan att det även varit många glädjeämnen – och det har det minsann. Om vi hoppar tillbaka någon vecka hade jag till att börja med förmånen att besöka Fantas fabrik ute i Jordbro – Xperience Center. Här fick vi bland annat göra blindtest i våra grundsmaker, lyssna på intressant föreläsning av Jens Linder, samt få en guidad tur runt i fabriken. I fabriken görs 36.00 flaskor och 1.500 burkar i minuten. Rätt imponerande.

Surdegsworkshop hos Saltå Kvarn - Manfred Enoksson

Surdegsworkshop hos Saltå Kvarn

Surdeg är populärt och mycket intressant. Därför passade jag även på att besöka Saltå Kvarns surdegsworkshop som de höll in sin butik på Renstiernas gata i Stockholm. Manfred Enoksson visade hur man startade, förvarade och räddade en sur. Dessutom fick man smarta tips på bakteknik samt chansen att ställa frågor.

Folk hade med sina surdegar som det både sniffades och smakades på. Jag är absolut en novis när det kommer till surdeg. jag har testat att sätta en egen, men det var intressant att få det verifierat om man gjort rätt. Mer om detta kommer också i ett separat inlägg framöver.

Svenskt kött och Rent a Chef

Veckan efter lyckades jag hinna med det pressevent som Svenskt kött höll i angående Svensk gris. Det bjöds det både på intressanta föredrag och god mat. Senare på kvällen bar det av vidare till Bertazzoni för att gå en korv- och ölkurs med Rent a Chef. För mig är det inget nytt att göra egen korv eftersom vi gör det varje jul. Däremot var det trevligt att göra det ihop, samt dricka passande öl till.

Jamie Oliver & Madeleine Landley

City Gross Power Meat

Dagen efter bjöd Bergendahls in till City Gross Power Meat i Kungsträdgården. Här kunde man både prata med leverantörer, äta godsaker direkt från grillen samt lyssna på föreläsningar och kolla in första deltävlingen i Grill & BBQ SM. Fint väder och skön stämning rådde.

Jamie Oliver

Veckan efter hade vi celebert besök i Stockholm då Jamie Oliver höll intervjuer och lagade mat på Scandic i Upplands Väsby. Jag slank med på ett bananskal och fick både chansen att klämma på herr Oliver himself, och äta hand goda Cesarsallad.

Självklart måste man även kombinera dryck med all mat, vilket i sin tur ledde till Prime Wine Groups sortimentsprovning på Nobis Hotell i Stockholm. Jag siktade in mig på rosévinerna och återkommer mer om det i en roséspecial inför sommaren.

Mellerud

Lakritsfestivalen & ölprovning på Scandic Grand Central

Trodde du att det var slut på det roliga där? Nädå. Fredagen gick i lakritsens tecken där både ett pressbesök inför Lakritsfestivalen hanns med, samt ölprovning på Scandic Grand Central. Ja, jag hade ju turen att få haka på mina goda bloggarvänner Agnieszka, Micke och Kari för att testa Spendrups öl Mellerud – en läskande och lite lättare öl till sommaren. Det hela var mycket trevligt och blev lite som en AW.

Tänk vad mycket man hunnit med – och än är det inte över. I morgon blir det en champagnelunch, och därefter Arlas Guldko – Matbranschens ”Guldbaggegala”. Spana gärna in bilderna här under om du är nyfiken på hur allt såg ut.

City Gross Power Meat 2013

Jamie Oliver på Scandic

Öl- och korvkurs med Rent a Chef

Svenskt kött presenterar Svensk gris

Bilder från besöket på Fanta Xperience Center


Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.