Var en sväng på stan idag för att bränna mina sista slantar. Visserligen tog de slut för länge sedan, men jag försöker att inte låtsas om det. När det är så här mörkt och trist så måste man unna sig lite lyx i vardagen – alltså blev det en sväng förbi Indiska, Åhléns och Lagerhaus. De tycker jag har de bästa julprylarna.

Den här söta lilla asken köpte jag faktiskt till mig själv, men när jag kom hem insåg jag vilken bra gå bort-present det faktiskt var! I asken medföljer 30 stycken silikonformar i 6 olika former (kvadrat, ruter, hjärta, rund, stjärna och oval). Dessutom medföljer en liten handbok med steg-för-steg-instruktioner för oss nybörjare som inte har en aning om hur man gör. Varje steg förklaras med ett foto samt temperaturer och vad man bör tänka på. Efter det följer 20 olika recept på allt ifrån vita praliner med pistagemassa till mörka med kanderad apelsin. Det bara vattnas i munnen när man bläddrar i den.

Så här i juletider är det mycket glöggmingel och diverse andra bjudningar att springa på, då är det kul att ha med sig något annat än en flaska vin. Asken kostar 99:- och finns på Lagerhaus. Perfekta gå-bort-presenten till den som gillar att laga mat och pyssla. Eller varför inte som julklapp?

Förhandsboka boken Grytor - lättlagat till vardag och helg

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.