I går var det en magisk kväll! Efter att ha ätit en gudomligt god förrätt, följd av en nypåhittad fiskrätt med soltorkade tomater och bacon, så var det dags att titta på Let’s Dance. Som gammal tävlingsdansare och med föräldrar som även de har tävlingsdansat, så måste man ju hänga med. Dessutom är det så kul att sitta hemma i tv-soffan och bedöma. Då vi sitter och gnäller över dålig hållning och tå före klack, brukar sambon, som har lite av två vänsterfötter, alltid försöka försvara dem och säga att de är jätteduktiga. Dock får vi sedan flina åt honom då juryn repeterar precis samma saker som vi just sagt :)

Efter lite häng framför tv.n så kikade vi ut genom fönstret och upptäckte att det var stjärnklart. Perfekt för sambon som hade gått och väntat hela veckan på detta. Varför, undrar kanske du? Jo, för att ta foton på stjärnhimlen. Det är ganska kul att se, för då mitt egna gamla fotointresse har falnat och på något trist vis begränsats till matfoto, så har han nyligen köpt en kamera som han springer runt och fotar både det ena och det andra med. Och det blir verkligen superfina kort! Jag är imponerad av hans energi och tålamod.

Vi paltade i alla fall på oss skidbyxor och täckjackor, packade ner öl och cigarrer – och sambon sin fotoutrustning – och traskade upp för den oplogade halvmeters snöhöga backen. Målet var att ta oss upp till en fornborg högst uppe på ett berg. Så efter en 15 minuters pulsande och flämtande (mest otränade jag) i mörkret så var vi framme. Det var så fint. Jag och pappa traskade och ställde oss och puffade på våra cigarrer medan sambon riggade kameran. Där höll vi till någon timme och fotade, kollade på stjärnorna och drack öl. Sedan blev det en promenad tillbaka till huset, flämtandes (mest jag igen) och en match i Canasta. Efter att ha kommit i säng någon gång efter klockan två så blev det inte upp ur sängen förrän halv ett i dag…

Hela familjen släpade sig ut på en promenad runt nejden. Nu lagas det helgrillad oxfilé med sambons gudomliga potatisgratäng till. Före det ska jag dock testa en ny förrätt och till det ska det drickas bubbel. Den blir en god avslutning på en mycket skön och välbehövlig ledighet.

Här är två av sambons superfina bilder ifrån natten. © Johan Arnesson 2011

En till natthimmel


Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.