Oj oj oj vad man har haft det bra de senaste månaderna. Alldeles för bra. Det har varit alldeles för mycket både god mat, goda drinkar och öl, samt en massa snacks och godis. Jag är en riktig godissnaskare, och det är inget jag sticker under stol med. Jag älskar godis! Och jag äter det varje dag. Inte i stora lass i form av en påse godis, utan min last är pingviner – ni vet såna där goda med lakrits som man köper på Tax Free. Jag har en burk som jag nallar i efter middagen. Och då blir det några stycken. Jag måste alltid ha något sött efter middagen.

Nu är det i alla fall nya bullar. Det går inte att fortsätta i den här andan. Kläderna passar inte längre och man trivs inte med hur man ser ut. Därför har vi sedan i söndags startat om. Jag och sambon alltså. De senaste två åren har jag inte ätit några vita spannmål, med undantag ifrån grovt bröd. Det var faktiskt lättare än jag hade kunnat tro att plocka bort de vita spannmålen ut maten. Dessutom mådde jag mycket bättre och älskar dessutom grönsaker. Senaste gången när vi skärpte till oss tränade jag även på gym 11 gånger per vecka. I fyra månader höll jag igång det. Morgon och lunch bar det iväg till gymmet för att antingen stryrketräna eller konditionsträna. Inget godis, ingen alkohol. Gissa om kan fick ta nya hål i skärpen! Och gissa om jag fick avsmak för att gå till gym!

Jag är ändå glad att jag haft både slappare perioder och de strikta med hälsosammare mat och träning. Man får lite perspektiv på livet. Man inser att en superslimmad kropp och träningen inte är allt. Skulle jag dö i morgon skulle det vara trevligare att säga att jag har njutit av livet, umgåtts med familj och vänner, haft kul och ätit gott snarare än ”jag var smal”… Dock skulle jag aldrig låta det gå till överdrift. Det ÄR inte kul att vara för ”välmående” och inte komma i kläderna. Dessutom är det dåligt för hälsan. Man ska göra allt med måtta, som mamma brukar säga. Lagom är ett bra svenskt ord. Och jag antar att jag är lite av en periodare.

Sedan i söndags har vi i alla fall lagt av med de vita spannmålen (som jag har frossat i de senaste månaderna) och försöker att äta nyttigare. Det blir mycket fisk och kyckling förstås, och även mindre portioner och ingen sprit och godis i veckorna. Det är tungt när man är en riktig sockerjunkie som jag, men det känns bra. Sambon har börjar kolla upp gymkort, men jag är inte riktigt där än. Jag måste känna att jag vill och att jag har tid, annars blir det bara pannkaka. Just nu börjar jag bara i den här änden, sedan väntar jag på att det ska försvinna lite snö och att tempen ska komma över nollan så att man kan ge sig ut och springa på lunchen. Det är så skönt att komma ut på en runda och tömma skallen. Men som sagt, baby steps.

Den här veckans recept går alltså i lite nyttigare tecken. Jag hoppas att det finns någon som kan inspirera just dig till att komma igång med ett hälsosammare leverne. Och gör det inte det finns det förstås även en massa smarriga godsaker knåpa ihop till helgen. Och badsäsongen? Knappast, jag kommer fortfarande att stå i vassen i sommar. Men vad gör det, är det en lördag så blir det kanske med en öl ;)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,


Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.