Madeleine Landley

Sommaren gör sig bäst i en hängmatta

Sommaren är här och hängmattan har blivit min nya vän. För ett par år sedan köpte jag en hängmatta som bara blev liggande i ett hörn. Först förra sommaren skaffade sambon också en hängmatta och såg till att de båda fick en dedicerad plats där vi kunde ligga och lata oss i solen. Att ligga och slöa i en hängmatta är för mig riktig lyx. Det är något särskilt med att ligga och lyssna på fåglarnas kvitter samtidigt som man läser en god bok och sakta vaggas av vinden.

I telefonen har jag fått en ny följeslagare – nämligen tjänsten BookBeat. BookBeat har både ljudböcker och e-böcker, det vill säga böcker som man läser direkt i sin telefon eller på sin läsplatta. I ljudböckerna läser antingen författaren eller någon annan upp boken för en vilket är himla skönt. Bara att plugga in lurarna och drömma sig bort.

Madeleine Landley Ljudböcker och e-böcker i telefonen

Jag har sedan långt tillbaka helt lämnat tryckta böcker när det kommer till romaner. Dels för att de tar plats, men också för att jag tycket det är resursslöseri att köpa en bok som man troligtvis bara kommer att läsa en gång. Jag glömmer också ofta bort vilka böcker jag läst. Då är det smidigt att ha alla i en lista i telefonen eller på paddan.

När jag har pratat med vänner om BookBeat har det visat sig att många använder tjänsten. Senast berättade en kollega att BookBeat blivit deras lösning för att få barnen att hålla sig lugna i baksätet när de åkte till Sälen. Det var hela blev något socialt där alla kunde vara med och lyssna eftersom de spelade boken i bilens högtalare.

För den som älskar Chick-lit…

För egen del är jag förstås inte intresserad av barnböcker utan hittade till min stora lycka en bok av min favoritförfattare Mhairi McFarlane. Denna grymma författarinna skriver böcker i samma anda som Sophie Kinsella och Marian Keyes. Dock tycker jag McFarlanes böcker är strået vassare.

…och andra böcker

Självklart hittar man inte bara romaner hos BookBeat utan även böcker för personlig utveckling, faktaböcker, böcker för insomning och förstås böcker på engelska. Visst har de också en kategori med böcker som heter ”Slipp bråk i bilen”. Jag gillar framför allt att BookBeat har förslagskategorier som är mitt i prick. Hur låter det exempelvis med ”Pendlarvänligt”, ”Bli ditt bästa jag” eller ”Läs filmen”?

Prova BookBeat gratis i en månad Prova BookBeat gratis i en månad

Är du också sugen på att läsa något i hängmattan? Nu kan du prova BookBeat en månad gratis genom att använda rabattkoden LANDLEYSKOK. Ordinarie pris är 169 kronor per månad.

Här hittar du ett stort utbud av både ljudböcker och e-böcker som enkelt laddas ner till i telefonen eller läsplattan med tillhörande app. Eftersom böckerna kan laddas ner kan man lyssna eller läsa offline, exempelvis när man är utomlands eller har begränsad åtkomst till data. Under perioden kan man läsa eller lyssna på obegränsat antal böcker. Observera att man ej kan föra över e-böckerna till Kindle eller liknande läsplattor.

Rabattkoden går att använda till och med den 30 september. Erbjudandet gäller endast nya användare av BookBeat som inte tidigare provat tjänsten. En personlig erbjudandekod registreras i samband med att kontot skapas vilket gör att det är inte möjligt att använda koden till ett redan aktivt konto. BookBeat har ingen bindningstid och kontot kan avslutas när som helst.

Det här är ett sponsrat inlägg i samarbete med BookBeat.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.