Nyår 2012

En kort summering av 2012

Jag hade egentligen inte tänkt att blogga idag, men nu blev det så ändå. Jag läste ett inlägg av Ulrik Svensson och blev otroligt inspirerad. Tänk att komma ihåg och kunna summera ett helt år. Det känns helt otroligt med mitt korta minne, men jag gör ett försök.

För egen del har det här året varit så intensivt, givande och kul att det är svårt att formulera med ord. Jag har gått från 50 följare till nästan 500 på Twitter. Bloggen har ökat antalet unika besökare med över 700% under ett år. Dessutom har jag lärt mig så mycket och träffat så sjukt mycket härliga människor.
 

Bästa eventet

Bloggforum 2012 - MadLandley, Smaskens-Annika & Linnea SeidelBästa eventet var Bloggforum, i Göterborg i våras. Får man en inbjudan där man omnämns som en av Sveriges mest inflytelserika bloggare är man inte sen att tacka nej. Även här lärde jag känna många härliga och drivna människor både i Sverige och Norge. I efterhand har det även lett till intressanta jobbkontakter och erbjudanden.

Bästa restaurangbesöket

Det bästa restaurangbesöket under 2012 var på Esperanto. Här bjöds man på otrolig fantasirik och god mat. Servicen var i toppklass och vintipsen likaså. Esperanto rekommenderas varmt för den som besöker Stockholm och vill lägga några extra korvören på ett restaurangbesök man sent kan glömma.

Bästa receptet

Grillad lax med äpple, lime och fransk potatissalladTja, den här är svårare. Jag har bläddrat och inventerat i receptbanken och kom till slut fram till att Lime- och äppellax med lemon curd-creme, majskolv och blommig, fransk potatissallad är det som jag kan längta efter när som helst.

Jag har lagat det här goda receptet två gånger sedan dess. Första gången det lagades är dock kopplat till så härliga sommar-minnen att det troligtvis kommer att finnas kvar i mitt huvud för evigt. Det här är ett recept vi alla i familjen går och drömmer oss tillbaka till när det är som mörkast i vårt avlånga land.

Bästa valet…

var att lämna hittarecept.se. Efter att ha fått upp ögonen för deras fulspel via Johan på Matgeek.se gick jag ur direkt. Att ge all kräm till dem är bortkastat. Satsa istället på bra SEO i egna bloggen. Tar man en titt på Alexa kan man ändå se att de som hamnar på hittarecept hittar dit via Google, sedan gör många en ny sökning på Google eftersom de inte hittat det de sökte hos Hittarecept.

Bästa resan

Laroche 2012Bästa resan gick till Frankrike och Chablis. Det var en kort och intensiv resa i september där vi under två dagar besökte vinhuset Laroche, fick skörda druvor och avnjuta underbar mat och dryck i vingården och i vinhusets hotell. Jag har varit ute och rest nästan varje månad under 2012 – men den där resan toppade allt, även om F1-resan till Hockenheim och vår weekend i Amsterdam slåss om förstaplatsen de med.

Bästa inköpet…

var larvigt nog ett enbensstativ. Det är helt sjukt hur stor skillnad ett litet ben kan ge i bilstabilitet. Att dessutom väger i stort sett ingenting och knappt tar någon plats är bara en bonus. Tar du mycket bilder i dåliga ljusförhållanden är det här the grej för dej.

Några nämnda, säkert några glömda…

Ha ett Gott Nytt år! Vi ses på andra sidan.


Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.