Då och då dyker det upp några riktiga fynd på Systembolaget – Falcon Raw No 9 är definitivt ett fynd! Raw No 9 är en ofiltrerad, ljus lager med mycket smak, friskhet och sötma. Innan den serveras bör den rullas mellan händerna för att smaker och sediment ska frigöras. Personligen tycker jag att den påminner en del om den belgiska ölen Leffe, men en del ölkännare skulle kanske påstå att jag är ute och cyklar?

Den är god att bara dricka som den är men passar även utmärkt till smakrik och kryddig mat. Vet du inte vad du ska laga till har du ett bra tips här; Lax med het koriandergremolata, panerad halloumi, ciderbrusiga primörer och baconlindad sparris.

Ett plus är att den är framställd av ekologiskt odlade jordbruksråvaror, något som är hett omdebatterat för tillfället. Extra plus får den också för den coola upphällnings-instruktionen på baksidan som demonstreras med en falkklo. Sånt gillar vi! Just nu är Falcon Raw No 9 en favorit i det Landleyska köket.

Falcon Raw No 9 är en nyhet som finns i systembolagets ordinarie sortiment.
Pris: 12,90:-/33 cl. Artikelnummer: 1484


Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.