Om Landleys kök

Madeleine Landley, Landleys kökHej och välkommen till matbloggen och matsajten Landleys kök. Landleys kök är idag en av Sveriges största matbloggar. Jag som driver den heter Madeleine Landley.

Lätt, gott och annorlunda

Här publicerar jag recept, tips och trix samt skriver recensioner om matböcker och ger vintips. Många av recepten är enkla, glutenfria och gi-inspirerade. Till recepten får man också dryckestips till de olika rätterna.

Recept ser jag som inspiration och vill med mina egna idéer inspirera fler att våga sig in i köket. Min filosofi är att det ska vara enkelt och roligt att laga mat, och förstås gott att äta. Man ska inte behöva slå knut på sig själv varje gång, och visst jag vet att alla inte tycker om att laga mat.

Mat och vin

I receptgeneratorn kan du göra en avancerad sökning om du är intresserad av recept med särskilda råvaror eller kriterier. Glöm heller inte att registrera dig till nyhetsbrevet som är helt gratis och kommer till din e-post en gång per månad. Dessa är laddade med inspiration, recept samt tips på mat och vin som hör säsongen till.

Välkommen till Landleys kök, hoppas det smakar!
 

Matstylist och matfotograf

Sedan 2013 driver jag Made by Red AB där jag arbetar med grafisk formgivning för digitala medier och tryck. Jag är även yrkesutbildad fotograf och hyrs in för eventfoto, resefoto och matfoto samt styling. Då jag är specialiserad inom mat och dryck arbetar jag även som receptkreatör, matstylist och skribent.

Matskribent och kreatör

RosenbladspestoFörutom här skriver jag recept på uppdrag och ger vintips på olika webbplatser, i tidningar samt för slutkund. Sedan 2013 är jag officiell bloggare för Årets Kock och konsultar som redaktör på dryckessajten Vinston. En del av mina recept går också att hitta på matnyhetssajten FoodMonitor där jag skrev mellan 2012-2014.

» Här finns fler alster med Landleys kök i media.

Som bakgrund är jag utbildad webdesigner, programmerare och fotograf. Jag har bland annat jobbat som ateljéchef på en reklambyrå i Stockholm under åtta år och därefter som Lead Creative på marknadsavdelningen för ett multinationellt företag.

» Mer om mina tidigare uppdrag och jobb kan du se på LinkedIn.
 

Om Landleys kök

Landleys kök startades sommaren 2010. Den ägs av mig, Madeleine Landley som skapar alla recept, tar bilder samt bygger och administrerar sajten. Från börjar hette den Kryddade Köket, men i och med namnbytet hösten 2011 heter den nu Landleys kök. All annonsering på webbplatsen, i nyhetsbrev och i sociala medier hanteras via företaget Made by Red AB.

Bilder på webbplatsen

Observera att alla bilder och receptbeskrivningar på denna webbplats lyder under upphovsrättslagen vilket innebär att de inte får lånas eller användas utan skriftlig tillåtelse. Vill du köpa eller låna bild eller recept, kontakta mig på e-postadressen du hittar nedan. Länk och källa måste alltid uppges när ett recept lånas eller citeras!

 

Kontakt

Har du förfrågningar gällande produktprover, samarbeten, annonsering och liknande? Skriv ditt meddelande i kommentarsfältet nedan och ange din e-postadress. Dessa kommentarer publiceras ej. Har du en fråga om ett recept eller inlägg, skicka din fråga i kommentarsfältet längst ner på sidan den berör.

 

Landleys kök finns på:

Bloggarommat.se
Blogkeen.com
Blogwalk
Bloglovin
BloggFeed
MatFeed

Kommentarer (153)

  • Anna 2024-02-28 kl. 23:39 Reply

    Hej!
    Jag har fått veta att jag har diabetes.
    Är superdelegat på detta med mat och vet inte vad jag får äta och inte äta.
    Jag googlade på mat för diabetiker och hamna hos dig.
    Kan jag äta din mat utan att vara orolig över att jag äter fel?
    Hoppas på hjälp

    • Madeleine Landley 2024-02-29 kl. 09:02 Reply

      Hej Anna.

      Jag rekommenderar att du lär dig mer om den typ av diabetes du har och tar reda på vad du kan och inte kan äta. Då kan du själv avgöra när ett recept passar dig eller ej. Det är trots allt ditt eget ansvar att du får i dig rätt kost. Det finns många webbplatser och bloggar som är helt inriktade på diabetes du kan ta hjälp av, bland annat Diabetikerförbundet. Din läkare kan säkert också ge dig vägledning.

      Mina recept riktar sig initialt till dem med diabetes typ 2. Dock tar jag inget ansvar för huruvida recepten används korrekt eller ej samt eventuella felaktigheter i recepten.

      Mvh
      Madeleine

    • Irma Majuri 2024-04-19 kl. 17:37 Reply

      Nu har jag plockat den första ramslöken i Roslagen. Och du vet var den växer😜

      • Madeleine Landley 2024-04-19 kl. 19:50 Reply

        Men åh så härligt att höra. Då är det äntligen dags. Tack för statusrapport 😃

  • Carin Fremer 2023-06-13 kl. 09:52 Reply

    Hej. Kan man grädda två plåtar med pizza samtidigt i en vanlig ugn (ej varmlufts..).

    • Madeleine Landley 2023-06-13 kl. 13:03 Reply

      Hej Carin.

      Om du inte kör varmluft kommer det att bli ojämnt gräddat.

      Mvh
      Madeleine

  • Johanna 2023-02-04 kl. 16:55 Reply

    Hej,
    Jag googlar rätt så ofta efter recept, kan vara en speciell ingrediens jag vill använda eller ett koncept. Nästan jämnt slutar det med ett recept från dig och jag har aldrig blivit besviken! Jag bestämmer mig sällan för ett recept och handlar, utan anpassar framför allt vardagsmaten efter vad som finns hemma, och det fungerar toppen med dina recept och tips!! Så jättetack för det!

  • Ewa 2023-01-22 kl. 06:25 Reply

    Hej,
    tack för många fina tips om groddning och skottning.

  • Eva Hagman 2023-01-11 kl. 14:20 Reply

    Hej,
    Tack för en härligt inspirerande blogg!!! Goda recept och vackra bilder. Vacker mat är viktigt för hela måltidsupplevelsen och för några veckor sedan släppte jag boken ”Vacker Mat På Fat”. Boken visar vägar till kreativa matupplägg med inspirerande bilder, teknikbeskrivningar och några basrecept (olika smaker på skum, kaviar, fruktglas mm) som man kan utveckla för att passa in med sin egen goda mat. ”Vacker Mat På Fat” ska ses som ett komplement till den traditionella kokboken och passar lika bra som coffee table-bok som en handfast guide i köket. Det skulle vara jätteroligt om du skulle vilja recensera denna bok! Du kan höra av dig till min mejl enligt nedan. Vänliga hälsningar, Eva

  • Lilian 2022-12-15 kl. 09:14 Reply

    Hej!
    När jag är inne på din hemsida och vill spara ett recept, jag trycker på hjärtat, så sparas inte receptet. Detta har funkat tidigare.
    Är funktionen borttagen?

    • Madeleine Landley 2022-12-15 kl. 10:43 Reply

      Hej Lillian.

      Så länge din webbläsare tillåter cookies och javascript ska det gå fint att favoritmarkera recepten.

      Mvh
      Madeleine

    • Harriet Tuominen 2023-01-05 kl. 14:33 Reply

      Hej,
      jag planerar att bjuda ”6 vegetariska godbitar” till en god vän som kommer på besök. Till falafel ska man ha en burk kikärtor. Vad är en burk? I butiken finns olika storlekar och jag föredrar att koka mina kikärtor själv, så det skulle passa med vikt eller volym. Jag tänker inte låta detta stoppa mig, men förer som skriver recept kunde det vara något att tänka på.
      God fortsättningn på året!
      Harriet

      • Madeleine Landley 2023-01-05 kl. 15:27 Reply

        Hej Harriet.

        Tack för din feedback. Jag håller absolut med dig och skriver alltid ut hur mycket en burk motsvarar, både här på sajten och i mina böcker. Receptet du hänvisar till är över 12 år gammalt – det är från 2011 då jag nyligen hade startat min blogg, och av den orsaken kan det tyvärr vara lite si och så med… tja både det ena och det andra. När jag läser de gamla recepten nu tänker ”jisses”, men det var ju sådant man fick lära sig med tiden. Det ser jag att många andra nybörjare också gör nu för tiden. Eftersom jag idag har över 3000 recept finns det flera som skulle behöva lite handpåläggning, men det tar sin lilla tid att fixa det när man gör allt själv. Hur som helst brukar normalstor burk med kikärtor ligga på cirka 380–400 gram i total vikt inklusive vätska. Det brukar motsvara cirka 230–250 gram kikärtor i avrunnen vikt. Kom förresten ihåg att du kan kommentera i tillhörande kommentarsfält till det recept din fråga berör. Då kan fler få hjälp om de har samma funderingar.

        God fortsättning till dig med.

        Mvh
        Madeleine

  • jane 2022-10-23 kl. 20:58 Reply

    I dagens Sverige (2022), med galopperande inflation, mycket höga matpriser, särskilt på kött.
    Elpriser som tvingar familjer ut på gatan, vem kan laga sin mat utifrån dina recept, vilka en del skall tillagas i ugn timtals?

    Dina recept (och andras i din branch) är verkligen inte up to date då folk i gemen knappt har råd med falukorv och blodpudding.

    • Madeleine Landley 2022-10-24 kl. 09:19 Reply

      Hej Jane.

      Jag tvivlar på att matsajter med tusentals recept lägger tid och budget på att uppdatera alla sina befintliga recept för att det ska passa dem med dålig ekonomi. När krisen är över, ska man då uppdatera alla dem igen? Däremot kan jag tänka mig att det tillkommer nya recept på många matsajter som är anpassade för en lägre budget – precis som här i Landleys kök. Det finns också bloggar som är helt och hållet inriktade på budgetmat.

      Jag vill också bemöta det du skriver om att kött är dyrt. Många ser till priset på en matvara utifrån just priset – inte utifrån näringen de får. Kött är näringsrikt. Man behöver ju inte köpa fläskfilé varje dag. Satsa på udda och prisvärda detaljer istället – fläsklägg är ett utmärkt exempel på billig, näringsrik och god mat.

      Alla lider av inflationen och stigande matpriser i olika utsträckning – några gör det inte alls. De kanske har höga löner, bundna elpriser eller solpaneler. Visst är det orättvist? Oavsett smak och budget finns något här i Landleys kök som kan passa olika preferenser. I ditt fall kan jag rekommendera recepten som är taggade med billig mat.

      Mvh
      Madeleine

      • Jane 2022-10-28 kl. 16:20 Reply

        Du har rätt jag har fel. Jag tänkte med känslorna och inte med förnuftet. Klart att det finns matbloggar med recept på billig mat. Du har ju även såna recept när jag kollat.
        När impulsiviteten drar iväg får förnuftet ränna efter tills det hinner ikapp.

        • Madeleine Landley 2022-10-29 kl. 08:18 Reply

          Så kan det bli ibland :) Tack. Hoppas du ska gilla något av recepten.

          Mvh
          Madeleine

      • Johan Dittlén 2023-03-16 kl. 04:56 Reply

        Vego är nästan dubbelt så dyrt.
        ”Animal-based foods are needed to secure adequate nutrition at the lowest cost. Nutrient-adequate food patterns were estimated at US$1.98 per day and included animal and plant products. Least cost of a plant-only diet was US$3.61.”  https://www.nature.com/articles/s43016-020-0096-8#citeas

        • Madeleine Landley 2023-03-16 kl. 07:32 Reply

          Hej Johan.

          Jag håller helt med. Vego är dyrt. Särskilt om man ser till näringen. Dessutom behövs djuren för produktion av vegetabilier. Dock är denna analys för USA. Som det står, ”Animal-sourced foods are required for minimum-cost nutritionally adequate food patterns for the United States”. I all välmening blir jag nyfiken på vad du vill ha sagt med denna kommentar på just denna sida?

          Mvh
          Madeleine

    • Gaby Berge 2022-11-15 kl. 14:08 Reply

      Hej! Jag har precis laget din korv o potatis gratäng o tycker den blev jättegod. Så , tack för receptet

      • Madeleine Landley 2022-11-15 kl. 17:40 Reply

        Hej Gaby.

        Det var roligt att höra. Tack för att du berättade :)

        Mvh
        Madeleine

  • Elisabet Bengtsson 2022-10-04 kl. 16:50 Reply

    Hej,
    Finns det någon möjlighet att få ett ”coaching”-/råd-samtal med dig om matlagningen i vår kommunitet? Vad skulle det kosta?
    Tack för din fina blogg!
    Vänliga hälsningar,
    sr Elisabet Bengtsson
    Abbedi Mariavall, Tomelilla

    • Madeleine Landley 2022-10-04 kl. 19:34 Reply

      Hej Elisabet.

      Tack för frågan, som både var rolig och smickrande att få, men det är tyvärr inget jag gör. Roligt att du gillar bloggen.

      Mvh
      Madeleine

  • Patrik Annerborn 2022-09-07 kl. 09:09 Reply

    Hej,
    Jag har sett dina jättesnygga styckningsscheman på sidan. Jag skulle vilja ge bort dem som posters till en person som fyller år snart. Säljer du dem möjligtvis som posters eller skulle jag kunna köpa bilderna av dig för att kunna trycka dem själv (i 1 exemplar per djur)?
    Mvh
    Patrik

  • Anna-Karin 2022-09-05 kl. 19:09 Reply

    Hej!

    Ska bjuda på en krämig älggryta med bl a mögelost i och skulle vilja ha en ljummen sallad till.
    Har du något förslag på en sådan?
    Du har så mycket gott här på sidan så jag blir alldeles kollrig! :o)

    Vänligen
    Anna-Karin

  • Anders 2022-06-23 kl. 14:30 Reply

    Hej,
    Midsommar o flädern står i blom för fullt.. Har du hört någon som blandat fläderblommor med sprit? Kanske tagit det ett snäpp längre o lagrat det på ekfat?
    Fläderbären fungerar att göra likör på..

    Mvh Anders

    • Madeleine Landley 2022-06-23 kl. 16:42 Reply

      Hej Anders.

      Hallands Fläder är väl ett bra exempel på sprit med fläder? Själv är jag inget fan av den men blandar gärna flädersaft med gin. Låter gott med likör på bären.

      Mvh
      Madeleine

  • Lars Ronelius 2022-05-25 kl. 13:14 Reply

    Hej!
    Har en fråga ang. det braiga receptet på att koka egen ärtsoppa.

    Om jag tärnar i rökt skinka i ärtsoppan som jag innan har stekt på lite hur går
    om jag sen tänker frysa in portioner av soppan?? är det risk att skinkan härsknar??
    Vi brukar inte ha soppan fryst så länge, max kanske 1 mån sista portionen.

    • Madeleine Landley 2022-05-25 kl. 14:57 Reply

      Hej Lars.

      Jag skulle säga att det inte gör någon skillnad. Det är ju fettet som kan härskna och även om köttet är rökt finns ju fettet kvar (skinka är ju dessutom relativt magert). En månad bör verkligen inte vara några problem om du är orolig att det ska härskna. Rekommendationen för fläskkött att vara fryst brukar ligga på runt cirka 6 månader, men jag har haft griskött fryst i över ett år som inte härsknat. Det kan alltså bero på en mängd olika faktorer, samt fetthalten i det som är fryst. Är det dessutom rökt kommer ju att röksmaken förklä eventuell smak av härsket. Jag tror du kan vara lugn.

      Mvh
      Madeleine

  • Karin 2022-02-03 kl. 16:13 Reply

    Hej Madeleine, vill tacka för alla fantastiska recept. Här har jag hittat många favoriter. Korvgrytan med bönor är senaste upptäckten.
    TACK!!!

    • Madeleine Landley 2022-02-03 kl. 17:05 Reply

      Hej Karin.

      Verkligen roligt att köra. Stort tack själv :)

      Mvh
      Madeleine

  • Theres 2022-01-05 kl. 09:19 Reply

    Hej Madeleine!

    Mitt namn är Theres jag är 37 år gammal och bor sedan 1 år tillbaka tillsammans med min man och våra 4 barn i Tunisien. Eftersom jag inte kan språket till 100% är det svårt för mig att hitta en sysselsättning här.

    Eftersom jag har ett stort intresse för matlagning och bakning bestämde jag mig för att starta en youtubekanal. Men som du säkert vet är konkuransen hård och att få nya följare är inte det lättaste. Därför vill jag nu fråga dig om du skulle kunna tänka dig att länka min kanal på din blogg? Jag kanske skulle kunna dela med mig av ett recept med en video och skriva ett litet inlägg? Som en gästbloggare?

    Oavsett om du är villig att hjälpa mig eller inte så önskar jag dig lycka till i fortsättningen. Jag kikar ofta på din blogg för inspiration.

    Ha det gott!
    Theres

    youtube.com/c/happykitchenrecipes2021

  • Åsa 2021-12-28 kl. 13:25 Reply

    Ska just packa upp min nyinköpta crock-pot och började fundera över hur man ska tänka om det är grädde eller cremefraiche i rätten (speciellt om det är lätt varinter). När tillsätter man dessa ingredienser, just på slutet eller kan man låta dem koka med?

    Om man vill reda av buljongen som blivit vid koket med mjölj och grädde/creme fraiche, sätter man då den på hög värme på slutet?

    • Madeleine Landley 2021-12-28 kl. 14:03 Reply

      Hej Åsa.

      Grädde, crème fraiche och redning kan man ha i från början om man ska slökoka. Det är ju ingen skillnad mot att koka på låg värme i en vanlig gryta så där kan du tänka likadant. Du kan så klart även röra i redningen mot slutet när det är en halvtimme till en timme kvar. När jag tryckkokar däremot (vet inte vilken modell du har) har jag tidigare rett av efter kokningen genom att röra ut majsstärkelse i kallt vatten och sedan ha ner i grytan medan den går på sauté-läget ett litet tag. Nu senast testade jag att ha i redningen redan från början när jag tryckkokade, och det funkade det med och blev faktiskt till och med enklare.

      Mvh
      Madeleine

  • Kristina 2021-12-13 kl. 21:57 Reply

    Jaa, du Landley.

    Dig kan man lita på i alla matlägen, oavsett vad.
    Hos dig kan man hitta alla recept och all inspiration man någonsin behöver. Om inte du har receptet, så är det mest troligt inte heller någonting att ha.

    Bra jobbat och tack för alla räddningar!

    • Madeleine Landley 2021-12-14 kl. 08:01 Reply

      Hej kristina.

      Med en sån inledning vet man aldrig vad man har att vänta. Tänkte nu ska jag få på nöten :D Det var verkligen roligt att höra att du uppskattar det jag gör. Tack för de fina orden. Det låter som du hittade du något du gillade – så kul! Och om inte, då är feedback alltid välkommen. Vem vet, det är kanske något jag missat och absolut borde ha? :) Tack igen.

      Mvh
      Madeleine

  • Dan Warghagen 2021-11-27 kl. 17:33 Reply

    Hej!

    Jag provade din cognacsglögg idag. Suveränt recept och så enkelt. Det var inte sista gången!

    Mvh
    Dan

  • Per Tidvall 2021-11-22 kl. 14:57 Reply

    Hej Madeleine,

    Först vill jag rikta ett stort tack för en mycket bra matblogg. Jag lagar ofta mat med recept från Landleys kök. Stort tack.
    Senast lagade jag Körsbärskyckling med gulbetspuré. Det receptet lämnade en del frågetecken. När vi var klara enligt receptet simmade kycklingarna i en vattnig och blaskig vätska. Vi reducerade ner den tills nästan all vätska hade dunstat. Resultatet blev gott och med bra sås. Om man kokar kyckling i två timmar under lock, vilket det står i receptet blir den rejält överbakad. Receptet var för 6 personer och kycklingen hade räckt. Vi var 3 till middag och gulbetspurén räckte knappt till oss. Hur hade du tänkt dig??

    • Madeleine Landley 2021-11-22 kl. 15:24 Reply

      Hej Per.

      Roligt att du hittat några recept som passat. Desto tråkigare med körsbärskycklingen. Det receptet är snart 10 år gammalt så jag ska försöka reda ut eventuella frågetecken. På de två timmarna borde en del vätska ha kokat bort så det blir som på bilden intill receptet. Om inte kan man skeda bort överflödig vätska och spara till en buljong till något annat – exempelvis en soppa eller sås, alternativt reda av den och koka ner som ni gjorde. Kycklingen ligger ju i grytans sås och då blir den ju snarare mer sönderfallande mör än överlagad. Jag tar bara en liten klick av gulbetspurén men som du säger låter det som det är lite i minsta laget. Ledsen att det blev en flopp, men härligt att smaken i alla fall inte var en besvikelse.

      Mvh
      Madeleine

  • Lena Agerskov 2021-10-30 kl. 15:50 Reply

    Jag skrev förut att jag inte fick bort smörgåspapperet när jag gjorde gröna omelettsnurror. När omeletten var kall gick det bra. Kan säga att de var jättegott. Drack Prosecco Ca,Montini till. Riktig höjdare, så nästa lördag när vi ska ha middag blir det detta som förrätt

  • Gertrud Bender 2021-10-03 kl. 09:49 Reply

    Hej! Har efter flera års försök ÄNTLIGEN lyckats med surdegsbröd TACK vare er med begripliga recept, meeeeen testar nu ert surdegsbröd med morot . Behöver ett förtydligande.
    1 morotspuren ska väl vara rumstempererad?
    2Hur mycket vatten till degen? Får inte ihop ekvationen med 35, 155 och 350 g.? Menas det att det ska vara 350 g av morotspuré inklusive vattnet? Därefter 155 g vatten?!?

    • Madeleine Landley 2021-10-03 kl. 10:12 Reply

      Hej Gertrud.

      Vad härligt att surdegsbaket lyckades till slut. Jag utgår ifrån att det är detta recept du menar? (Det går även bra att kommentera under själva receptet).

      1) Surdegsbak är inte lika beroende av exakta temperaturer som när man bakar med jäst. Så länge purén inte är kokhet spelar det ingen större roll. Är den kall tar det bara lite längre tid för brödet att jäsa. När du slår i det extra vattnet så sjunker ju dessutom temperaturen i den varma purén om du tar svalt vatten. Som sagt inte så noga.
      2) Tryckfelsnisse hade varit i farten med en den extra raden om vatten. Den totala vikten för vätskan ska bli 350g. Alltså morotspurén + extra vatten = 350g. Ställ bunken till hushållsassistenten på vågen väg in den. Häll i morotspurén och slå på vatten tills det blir 350g i total vikt. Du behöver inte fastna vid just hur mycket vatten jag hade i för din puré lär säkert väga annorlunda – det beror alltså helt på hur mycket vatten man får jämna ut det med.

      Mvh
      Madeleine

  • Mikael Johansson 2021-09-07 kl. 17:21 Reply

    Hej

    Hittade denna text ”Flankstek, eller flappstek” på https://www.landleyskok.se/huvudravara/flankstek.

    Det är inte samma kött detalj. De är dock snarlika.

    • Madeleine Landley 2021-09-07 kl. 19:00 Reply

      Hej Mikael.

      Ja det är ju helt korrekt. Tack för att du sa till att tryckfelsnisse varit i farten.

      Mvh
      Madeleine

  • Elisabet Bengtsson 2021-07-21 kl. 09:19 Reply

    Hej,
    Hjärtligt TACK för din fina matsajt!
    Gång på gång är det här jag hittar det jag behöver:
    Vegetarisk Jansson.
    Hur man får oatly imat att bete sig riktigt i gratäng (något andra inte kunnat svara på).
    Eller som idag: hur får jag sweet chili fast jag varken har det eller chilifrukter hemma? Burken med chiliflakes som stått oanvänd i flera år! Såsen blev jättebra.
    Tack för en trevlig, vänlig och rik sajt!
    Vänliga hälsningar,
    sr Elisabet
    Abbedi Mariavall

    • Madeleine Landley 2021-07-22 kl. 11:33 Reply

      Hej Elisabet.

      Det var var ju en underbar liten sommarpresent att få så fina ord.
      Vad roligt att det kommit till användning.
      Stort tack :)

      Mvh
      Madeleine

  • Henrik Lejon 2021-01-19 kl. 17:18 Reply

    Hej,
    Varje gång jag söker recept online dyker era upp bland andra från ICA, tasteline, Arla osv. Era är alltid de jag fastnar för och de jag lagar utifrån. Stort tack för det! Fortsätt gärna så och stay safe!

    Vänliga hälsningar,
    Henrik Lejon

    • Madeleine Landley 2021-01-19 kl. 17:18 Reply

      Hej Henrik.

      Vad roligt att du uppskattar mina recept.
      Stort tack och stay safe du med :)

      Mvh
      Madeleine

  • Anders Reitmaier 2020-11-25 kl. 11:31 Reply

    Hej

    Bra blogg med många recept ❤️

    Vad har du för temp i grillen när du röker picnicbog med äpple?

    Mvh
    Anders

  • Carol Fagerström 2020-11-16 kl. 10:34 Reply

    Hej och tack för din superbra blogg. Hamnar alltid hos dig när jag letar efter nåt.
    Just nu letar jag efter mingelmat som man kan äta ute med vantar på! 😄 Planerar nämligen ett utomhus alternativt julfirande i coronatiderna med glögg, varmsaft och mat med lite julkänslan.

    • Madeleine Landley 2020-11-16 kl. 10:53 Reply

      Hej Carol.

      Vad roligt att höra :) Tack.
      Jag tror inte du är ensam om att fundera på det upplägget. När man inte har möjlighet att isolera sig i två veckor är det ju det alternativet man har att gå på. Ett tips är att kika här på recepten för glöggmingel. De passar bra till att mingla med och äta utan diverse extra attiraljer.

      Mvh
      Madeleine

  • anders 2020-07-25 kl. 18:39 Reply

    Hej, tycker mycket om dina recept men ser att du marknadsför scans produkter.
    Om det nu är så bör du tydligt tala om att det är sponsrad text vilket jag inte kan se?

    • Madeleine Landley 2020-07-26 kl. 08:28 Reply

      Hej Anders.

      Tack. Vad kul att du gillar mina recept.
      Jag märker alltid sponsrade samarbeten med en tydlig märkning i topp och botten om så är fallet. Det vill säga om en kund betalar mig för att göra reklam för deras produkt. Självklart lyfter jag produkter även om det inte handlar om betalda samarbeten. Då hittar du ingen märkning. Jag misstänker att det är receptet Järpish med matvetesallad och currycreme du tänker på. Detta är inget sponsrat inlägg utan bara ett recept som råkar vara med denna produkt (hade det varit sponsrat kan jag garantera dig att det inte skulle finnas länkar till liknande produkter i inlägget). :)

      Mvh
      Madeleine

  • Micke 2020-07-23 kl. 01:51 Reply

    Hej!

    Tillför några år sedan var korv och makaroner det mest avancerade jag gjorde och jag gillade inte alls att laga mat!
    Jag ville dock göra något gott när vi sambo kom hem från jobbet så jag började med att prova att göra Wallenbergare (dock inte ditt recept) och det blev ju en succé!

    På den vägen har det fortsatt och sedan hittade jag din sida och har gjort massor med lyckade rätter! Jag följer ju recepten till punkt och pricka och vågar inte ta ut svängarna som min sambo gör!

    Min sambo säger att jag gör den godaste Jansson hon ätit och det är ju tack vare ditt recept!

    Nu till min fråga! Normalt undrar man ju vilket vin man ska ha till maten men jag tänkte vända på det och undrar vilken mat man ska ha till vinet?

    Såg detta vin på bolaget i dag och blev nyfiken att testa det! https://www.systembolaget.se/dryck/roda-viner/the-chocolate-block-208601

    Dyrt som själve 👹 men det låter gott! Har du testat det?

    Kanske en gryta av något slag framåt hösten eller vad tycker du?

    Ha en fin sommar!😎

    Med vänlig hälsning

    Micke

    • Madeleine Landley 2020-07-23 kl. 08:30 Reply

      Hej Micke.

      Varje gång jag ser att det kommit in en kommentar tänker jag ”åh nej, nu är det säkert nån som ska gnälla på något”. När det inte är gnäll blir jag alltid lika glad :)
      Tack. Det var verkligen roligt att höra!

      Gällande vinet konsultade jag faktiskt en gång i tiden hos importören som då hade Chocolate Block. Jag minns att en av kollegorna var helt lyrisk över detta vin. Och nej, det är ju inte helt gratis. Det var ett tag sedan jag drack det så det är svårt att ge ett ordentligt svar, dels för att det som sagt… ja, var ett tag sedan, men också eftersom viner kan ändras – exempelvis att man ändrar sammansättningen av druvor, att åren gett olika väder osv. Jag hade nog satsat på en redig köttabit med potatisgratäng, svartvinbärsgelé och en fetare sås. Exempelvis en sås av kött-skyn som man kokar av med grädde, massor av örter så som rosmarin, timjan, persilja och libbsticka och några stänk tryffelolja. En gryta passar med säkerhet också, men om man ändå ska punga ut för ett lite dyrare vin kan man lika gärna satsa på en riktigt flott middag som man inte bara slevar i sig. Det kommer ju å andra sidan i höst man kan spana in – om man vill servera en gryta till ;)

      Mvh
      Madeleine

  • anne brederg 2020-07-06 kl. 23:02 Reply

    Hej!
    Tusen tack för dina fantastiska recept och att få dela dessa utan kostnad. Det är lyxigt.
    Lagade din curry och mangogryta med corn till middag. Det blev succé.
    Med vänlig hälsning
    anne

  • Anna 2020-06-12 kl. 21:17 Reply

    Jag älskar din sida och dina recept!

  • Eva Lindqvist 2020-02-01 kl. 18:24 Reply

    Hej,
    Kollade lite på dina lingon-recept och reagerade på vad du tycker om stevia. Jag brukar äta LCHF-kost och använder därför inget socker, jag brukar däremot, om det behövs, använda ICA’s Sötströ, det är en blandning av stevia och erythritol och enligt mina smaklökar är det väldigt likt vanligt socker i smaken, kanske lite sötare. Det innehåller inga kolhydrater som tas upp av kroppen. Det var bara ett tips om val vill ha en ersättning till socker.

    MVH
    Eva

    • Inger 2020-04-08 kl. 12:49 Reply

      Att plocka ramslök i naturreservat är förbjudet!

      • Madeleine Landley 2020-04-08 kl. 16:39 Reply

        Hej Inger.

        Det stämmer att man i många reservat inte får plocka ramslök. Olika regler gäller dock i olika naturreservat. Vad som gäller framgår av anslagstavlor i området. Man kan vända sig till kommunen eller länsstyrelsen för mer information. Där jag plockar får man exempelvis plocka för husbehov.

        Mvh
        Madeleine

  • Per 2019-12-26 kl. 18:34 Reply

    Tack för fantastiska recept, tillsammans med mindre reportage om rätterna. Jag tappar ofta fokus och läser vidare! 😂
    Googlar jag ett recept och du dyker upp så tar jag det direkt!

    • Madeleine Landley 2019-12-26 kl. 19:03 Reply

      Hej Per.

      Tack för det – roligt att höra :D

      Mvh
      Madeleine

      • Emma 2019-12-28 kl. 12:20 Reply

        Hej hej!
        Härlig sida där recepten ser fantastiska ut :)

        Då jag själv är en svampnörd skulle jag gärna vilja delge god information och tipsa om just tillagning av svamp. Detta är skrivet av årets svampkonsulent 🍄

        ”Sedan 2014 utbildar jag bl a kockar i svampkunskap, tillagning & hantering av svamp mm. Detta uppskattas verkligen av kockar. Det dom får lära sig av mig är precis tvärtemot allt dom får lära sig om svamptillagning på restaurangskolorna. På restaurangskolor får kockarna lära sig att svamp ska tillagas på så hög värme som möjligt, på kortast möjliga tid. Detta leder ju till att svampen är rå inuti-vilket är ett otroligt vanligt fenomen på restauranger idag där svamp serveras på tallriken. Svamparnas smak är INTE vattenlösliga utan fettlösliga. Om svampars smak hade varit vattenlöslig så skulle vi aldrig kunna plocka svamp när det regnar eller efter regn. Svamp är generellt väldigt hårdsmällt. Så lång tillagningstid skonar magen rejält. En svampsås som görs på 5 minuter får en helt annan smak än en svampsås som görs på minst 55 min. Svampmatlagning får lov att ta tid och SKA ta tid. Fräs svampen på LÅG värme minst 20 minuter. I en kastrull med grädde och annat gott om ni vill göra svampsås. LÅG värme gärna i minst 60 min. Gå förbi kastrullen då och då och rör om. Jag sköljer alltid kantareller. Det blir sådan skillnad mot att bara borsta rent dom. Speciellt då jag plockat kantareller efter regn. Svamp gillar smör och grädde. Alltså fett som hjälper till att ”förlösa” smakerna i svampen. Hoppas mitt inlägg kan vara någon eller några till hjälp. Mvh Malin Mobrandt, Årets Svampkonsulent 2019. Svensk Gourmetsvamp.”

        Vänliga hälsningar Emma

  • Klas 2019-12-21 kl. 17:27 Reply

    Hej
    Jag vill inte vara den sura gubben men skulle föreslå att du kompletterar ditt avsnitt om koktid och blötläggning om baljväxter. Det kan vara bra för matlagare att veta varför man ska göra saker och det gäller särskilt blötläggning av en del torkade baljväxter. Flera av dem, som exempelvis kikärter och vita böner innehåller lektin. Det är inte jättefarligt men kan ge stora obehag och även leda till sjukhubesök. Det ämnet försvinner vid blötläggning det som kan verka överdriven blötläggning avssende tid och vattenbyten kan ge mindre gasbildning.
    Man kan ju tro att extra lång koktid kan kompensera för blötläggning, jag har själv dragit den felaktiga slutsatsen och åsamkat mig och andra magknip av varierande grad, Det är märkligt att kunskapen om det här är så liten. Det borde stå på förpackningatna,
    Den som vill veta mer kan kolla här: https://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/oonskade-amnen/vaxtgifter/lektiner/

  • Anja Mårtensson 2019-12-18 kl. 19:34 Reply

    Hej,
    Jag har alltid uppskattat dina recept och använt många av dem i min matlagning.
    Letade idag efter recept på rödvinssås.
    Tyvärr måsta jag säja att jag blev mycket
    besviken. Så mycket annonser som kommer upp! Nästan omöjligt att hitta det man söker ! Här kommer jag inte leta mer, den tiden finns inte.

    • Madeleine Landley 2019-12-19 kl. 09:04 Reply

      Hej Anja.

      Det var tråkigt att höra. Jag har själv sett att vissa annonser dyker upp på irriterande ställen och har konstiga format så jag begärt att de tas bort av utgivaren. Kul i alla fall att få ha haft dig som besökare i alla fall fram tills nu och tack för ditt engagemang.

      Mvh
      Madeleine

  • Marita 2019-10-24 kl. 12:44 Reply

    hej,

    vilken dessert är det på bilden som återkommer på dessertsidorna?

    ett glas med något vitt varvat med något beige

    jag kan inte hitta den bland dina dessertsidor men jag har kanske bläddrat slarvigt och missat den

    eller finns den kanske inte med?

  • Jennifer 2019-09-17 kl. 21:39 Reply

    Hej ,
    Har testat många sperba recept. Tänkte nu göra ”världens godaste äppelpaj med salta jordnötter ”. Men i receptet står det sedan honungsrostade jordnötter , dessa är ju ganska söta. Undrar vad det ska vara så det inte blir fel.

    • Madeleine Landley 2019-09-18 kl. 08:14 Reply

      Hej Jennifer.

      Posta gärna din kommentar under det recept den berör istället så är din fråga till hjälp för andra.
      Honungsrostade jordnötter innehåller även salt så det är dem du ska ta.

      Mvh
      Madeleine

  • Camilla Göthe 2019-08-29 kl. 12:11 Reply

    Hej! Fantastisk sida! Ska testa att göra drömmar, har tittat på din video. Jag har ett tips för webbsidan. Låt kommentarerna vara i omvänd ordning, de senaste överst. Blir mer aktuellt och levande så.
    Mvh
    Camilla

  • Carola 2019-06-07 kl. 22:14 Reply

    Hejsan. Älskar dina inspirerande och fantastiska recept och bilder 😍 jag undrar vad detta underbara porslin (djupa tallrikar/skålar) heter och vart man den? Som du använder bla på ugnsbakade rödbetor med rotselleripure, getost och mandel?

    Med vänlig hälsning
    Carola

    • Madeleine Landley 2019-06-08 kl. 08:20 Reply

      Hej Carola.

      Vad kul att du gillar’t :) Porslinet kommer från House Doctor och serien Rustic.

      Mvh
      Madeleine

  • Helena Ribbing 2019-04-08 kl. 07:47 Reply

    Hej Madeleine!

    Stort tack för din fantastiska ”Landleys kök”! Så mycket bra läsning och sååå goda recept. Jag är nu pensionär och efter alla år som förvärvsarbetande, småbarnsfamilj som blev tonårsfamilj, utflugna barn osv så plötsligt tog matglädjen och farten vid spisen slut. Men jag älskar god mat och jag försöker hitta på så gott jag kan till maken och mig. Det är här du och ”Landleys kök” kommer in i bilden, som en härligt inspiration!
    Två praktiska frågor har jag: hur gör jag för att fylla i mina omdömen, dvs stjärnorna och så behöver jag lite hjälp med att spara mina favoritrecept. Jag lyckas inte när jag klickar på hjärtat.

    En fin vår önskar jag dig!
    Hälsar
    Helena Ribbing i Leksand.

    • Madeleine Landley 2019-04-08 kl. 08:22 Reply

      Hej Helena.

      Vad härligt att höra. Det är precis så jag vill att Landleys kök ska funka – som inspiration, matglädje och en hjälpande hand.

      Då ska vi se om jag kan lösa det praktiska. Både stjärnorna och favorit-hjärtat kräver att man tillåter java-script. Kanske är det så att din webbläsare har detta blockerat. Vad händer när du klickar på dem? Får du något felmeddelande? För att spara ett recept som favorit måste din webbläsare också tillåta cookies. Om du klickar på hjärtat intill ett recept, hamnar det alltså inte i listan (som du hittar via toppmenyn)?

      Mvh
      Madeleine

  • Tomas E 2019-01-28 kl. 17:21 Reply

    Jag har precis skrivit ut ett av dina recept. Jag önskar att skrivarfunktionen bara skriver ut själva receptet och vad göra. Här ville min skrivare skriva ut fem sidor med text som jag redan läst. Det känns lite onödigt anser jag. Går det att lösa?

    • Madeleine Landley 2019-01-29 kl. 17:23 Reply

      Hej Tomas.

      Om du använder skriv ut-ikonen under recepten som ligger bland delningsknapparna får du själv välja vad du vill ta bort ifrån utskriften. Jag föreslår att du väljer den. Du kan naturligtvis också förhandsgranska utskriften och enbart välja att skriva ut exempelvis sida 1 och 2.

      Mvh
      Madeleine

  • Emma 2019-01-08 kl. 12:48 Reply

    Hej.
    Jag har en fråga angående din torsk med purjolök bacon spenat osv. I ugn.
    Här du testat att göra den i förväg?
    Ska servera den på ett kalas nämligen😊

    • Madeleine Landley 2019-01-08 kl. 14:02 Reply

      Hej Emma.

      Ställ gärna frågan vid tillhörande recept så vet jag vilket det rör sig om. Då kommer också din fråga till hjälp för fler.

      Mvh
      Madeleine

  • Eleonor 2018-12-30 kl. 21:08 Reply

    Hejsan!
    Många härliga recept. Vi är sugna på att laga potatiskaka med babyspenat och fetaost. Nu är vi osäkra på hur stor en portionsbit ska vara. (Vi ska äta tre-rätters) Vi har inga små formar och funderare på om man kan laga i den djupa plåten till ugnen. Vi blir ca 14 st.
    Vad rekommenderar du?
    Gott Nytt År!
    Med vänlig hälsning, Eleonor

  • Anja 2018-12-30 kl. 01:46 Reply

    Tack för receptet!

    Den fantastiska bakade rödbetan med rotselleripuré och getost serverades som huvudrätt på vårt bröllop till över 100 personer. Gott och perfekt för anatörkockarna som kunde förbereda det mesta dagen innan.

    Den dekorerades med blomblad i mängder från egen trädgård.

    Tack för något så gott att ingen saknade köttet! Bra för både klimatet och plånboken :)

    • Madeleine Landley 2018-12-30 kl. 08:59 Reply

      Hej Anja.

      Det låter fantastiskt.
      Tack, vad roligt att höra att det smakade :)

      Mvh
      Madeleine

  • Erna Hermansson 2018-07-02 kl. 18:51 Reply

    Hej!
    Det verkar så gott med rostade potatismynt med olja och örter. Kan man göra det på färska nypotatis? Planerar att göra det till helgen.

    Gillar dina recept och har lagat många av dessa.

    tack på förhand//Erna

    • Madeleine Landley 2018-07-03 kl. 11:37 Reply

      Hej Erna.

      Kul att du gillar recepten :)
      Du kan göra potatismynten med vilken sorts potatis du vill. Även rotsaker går bra.

      Mvh
      Madeleine

  • Anna 2018-05-29 kl. 19:50 Reply

    Hej!

    Uppskattar dig och dina recept jättemycket – använt många!

    Ska anordna midsommarfest (igen) och behöver lite uppslag. Jag vill gärna ha en förberedd buffé för att inte behöva stå i köket hela tiden när gästerna är på plats. Har mycket viltkött att tillgå men funderar på om du har något bra recept / idé på kött som kan förberedas och vara ”midsommar-aktigt”? Är ju ofta höst/vinterrecept. Ska sägas att jag har mest hjort/älgkalv som är väldigt ljust och därmed somrigt kött.

    Stort tack på förhand!
    Anna

    • Madeleine Landley 2018-05-31 kl. 11:09 Reply

      Hej Anna.

      Det är alltid lika glädjande att höra hur det man gör uppskattas. Stort tack :)

      Personligen tycker jag det är trevligt att grilla och är inte överdrivet förtjust i kallt kött – såvida det inte är rökt. Att grilla är också ett bra sätt att frigöra tid från de egna bestyren eftersom de manliga gästerna alltid vill ta över grillande och visa sina skills ;) Fråga mig inte varför, för jag gillar själv att styra över grillen.

      Hur som helst. Varför inte satsa på en matig sallad med grönsaker och baljväxter, exempelvis denna Sommarsallad med bönor, linser och frön. En potatissallad är också smidigt – antingen en krämig potatissallad eller denna goding med rostad potatis och soltorkade tomater. Båda kan göras i förväg och serveras kalla.

      Paj är också en favorit att servera på sommarbuffén. Små pajer brukar vara roligast för gästerna medan en stor paj är enklare att göra. Favoriterna är dessa Små laxpajer med fetaost och denna Frasiga räkpaj med getost, rödlök och rostad mandel. Jag tycker också att en klassisk Janssons Frestelse är trevligt att mumsa på. Eller varför inte servera som vickning? Jansson går ju dessutom utmärkt att göra i förväg och frysa.

      Klassikern med viltkött är tjälknöl, men det tycker jag är lite trist. Varför inte byta fläskfilén i detta recept mot viltkött (här tipsar jag också om några av mina favoriter till buffén). Man kan också göra pulled pork om du har en fettstrimmig detalj eller en stek och komplettera med nybakt bröd och hemmagjord coleslaw. Förkoka köttet och slutför på grillen. Blanda med god sås. Har du en köttdetalj som går att banka ut är dessa fyllda köttrullar både somriga och perfekta att grilla. Den ena fylls med jordgubbar och rosmarin, den andra med fikon och timjan. Komplettera med goda såser och röror.

      Vill du kolla runt lite själv kan jag tipsa om receptgeneratorn. Här kan du välja sommarmat och buffé som kriterier i drop down-menyerna och se vad som genereras ut. Jag kan också rekommendera att man prenumererar på nyhetsbreven. Dessa kommer varje månad samt inför större högtider. Midsommarutskicket kommer den 18 juni. Det är så klart gratis att prenumerera ;)

      Hoppas du hittar något som passar.

      Mvh
      Madeleine

  • Anna 2018-05-07 kl. 12:34 Reply

    Hej!
    Hur många personer är receptet på svart pasta med sås till beräknat för? Halloween.
    Mvh Anna

    • Madeleine Landley 2018-05-07 kl. 14:22 Reply

      Hej Anna.

      Jag är impad att du hittade till den svarta halloweenpastan :) Detta är ett väldigt gammalt recept och ett av de första som publicerades i Landleys kök. Detta är nu uppdaterat med bättre beskrivning och hur många det är till.
      Ett tips är att gärna kommentera under själva receptet så det hamnar i relation till rätt recept.

      Mvh
      Madeleine

  • Helena Olovsson 2018-04-13 kl. 17:56 Reply

    Är hem och konsumentkunskapslärare. Landar alltid på din sida när jag letar fräscha, nya, inspirerande recept! Vill bara ge dig insikt i att dina recept ger fantastisk inspiration till ”det nya”
    En hängiven användare/Helena

  • kaffekunnig 2017-10-31 kl. 09:56 Reply

    Riktigt fin blogg! Jag skulle vilja se lite mer kaffevarianter, kanske sötsaker eller bara en fin varmdryck!

  • Rickard 2017-08-19 kl. 12:13 Reply

    Hej
    Fläsksida som du gjorde, så står det att svålen skall tas bort, men sen står det att vinet skall vara 1 cm under svålen?

    • Madeleine Landley 2017-08-20 kl. 08:26 Reply

      Hej Richard.

      Kommentera gärna under tillhörande recept så jag vet vilket recept det avser.

      Mvh
      Madeleine

  • Roland Tilly 2017-04-13 kl. 21:25 Reply

    Hej
    Jag undrar när i månaden nyhetsbrevet skickas ut? Detta eftersom jag gick med den 7 april och fick ett mail den 12 april som sa att jag varit inaktiv.

  • maja 2017-04-02 kl. 09:17 Reply

    Fisken pangasius ska vi ju inte äta enl Livsmedelsverket iom att den kan vara full av antibiotika

    • Madeleine Landley 2017-04-02 kl. 09:36 Reply

      Hej Maja.

      Din kommentar är lite tagen ur sitt sammanhang här då du postat den på en helt annan sida.

      Vad gäller ”larmet” om pangasius antar jag att du hänvisar till en nyhet som publicerades för sex år sedan? Saker har hänt sedan dess. I en post från 2017-02-14 hos Livsmedelsverket står det att ”I ett antal sändningar har förbjuden antibiotika, miljögifter över gränsvärden eller andra otillåtna ämnen hittats och då har fisken inte släppts in i EU.”

      Granskar man analyserna kan man se att många svenska fisksorter har högre värden av flera av de ämnen man testat i fisken. Enligt Lukas Linné, pressekreterare på Livsmedelsverket får inga livsmedel säljas i Sverige om de anses farliga i normala mängder.

      Precis som Livsmedelsverket, rekommenderar jag att du väljer odlad fisk som är ASC-märkt.
      Inga recept är heller gjutna i sten så jag föreslår i så fall att du byter till någon annan fisksort.

      Mvh
      Madeleine

  • Carolina 2016-12-28 kl. 12:41 Reply

    Hej! Brukar söka recept på din sida när jag ska laga något, tack för bra recept!
    Nu skulle jag göra efterrätt och blev sugen på den som finns på bild i inledningen på kapitlet efterrätt. Men den finns inte med bland recepten, vad är det för något? Har du receptet tillgängligt?

    Tack på förhand!

  • Claudia Maes 2016-12-04 kl. 11:38 Reply

    Hej,
    Lagade potatisgratängen och den smakade riktigt gott. Tack för receptet och bra blogg.
    Kommer säkert prova fler av dina recept.
    Mvh.

  • Lena Nilsson 2016-09-10 kl. 09:03 Reply

    https://www.fiskejournalen.se/fiskenyheter/sjuk-av-pangasius/
    Kanske något att läsa eftersom jag såg att du lagt ut ett recept med denna fisk.

    Gillar din blogg skarpt annars. Många goda och fina recept.

    • Madeleine Landley 2016-09-11 kl. 07:30 Reply

      Hej Lena.

      Det är förstås bra att pangasius numera kallas mal. Då vet man vad man kan förvänta sig. Malen äter ju som bekant både kadaver och fekalier, men det gör många andra av de skaldjur vi gärna sätter i oss utan att blinka också – exempelvis räkor och krabba. Jag har aldrig blivit sjuk av pangasius och känner ingen som blivit det, men det är förstås tråkigt om någon blivit det – alla är olika känsliga. Vad gäller antibiotika och föroreningar får vi hoppas att det kommer upp till en högre nivå av instanser som kan flagga fisken, om det är ett problem. Huruvida det är det eller inte kan jag inte svara på. Är man orolig byter man fisken mot en annan – precis på samma vis som med alla andra ingredienser.
      Man är fri att göra som man vill med recepten här och det finns alltid någon som har en åsikt – tro mig, det får jag veta varje dag :)

      I framtiden får du gärna posta din kommentar till tillhörande recept. Då finns länken tillgänglig i relation till sitt innehåll vilket kan vara till nytta för fler.
      Tack för din kommentar.

      Mvh
      Madeleine

  • Ida 2016-08-05 kl. 19:51 Reply

    Hej!
    Hittade din blogg i går till följd av att jag funderar på att köpa en Crock Pot. Vilken härlig blogg du har! Så informativ och ärlig. Spännande recept som jag självklart kommer att pröva. Ville bara uttrycka min glädje över ditt engagemang! Ett varmt tack och jag ser fram mot de kommande publiceringarna. Fortsatt skön sommar! Hälsningar från Ida

  • Jim 2016-07-11 kl. 10:48 Reply

    Hejsan.

    Jag behöver lite hjälp.
    Jag brukar grava oxfile med salt/jod – Socker (Eller honung) Och Whiskey i ca 5 dagar.
    Jag tänkte byta ut sockret med kalix 75 % hjortron sylt och är kluven hur mycket sylt man ska ha per 100 gr oxfile?
    Har du något tips hur man ska räkna ut bär – fruktos – Ratio för upp kommande experiment?

    • Jim 2016-07-25 kl. 08:50 Reply

      Hejsan.

      Tack för ingen återkoppling.

      • Madeleine Landley 2016-07-26 kl. 19:09 Reply

        Hej Jim.

        Under sommaren går folk på semester och då blir det sena svar – särskilt i bloggar som drivs ideellt av en person…
        Jag har ingen aning tyvärr.
        Låter din fråga stå kvar ifall någon annan läsare kan ge dig råd.
        I annat fall finns säkert forum eller Facebook-grupper där du kan får svar på dina funderingar.

        Lycka till och ha en trevlig sommar.

        Mvh
        Madeleine

  • Cecilia Frank 2016-03-27 kl. 15:58 Reply

    Hej! Hittade precis din hemsida när jag googlade på crockpot. Många goa recept du har och alldeles fantastiska bilder! Är nybörjare med crockpot och undrar om du någon gång har crockpotat i påse? Min tanke är att ta den med på husvagnssemester men har lite svårt för att disk en så stor skål – tänkte om man kunde använda en stekpåse?!

    Varma hälsningar,
    Cecilia

    • Madeleine Landley 2016-03-27 kl. 16:16 Reply

      Hej Cecilia.

      Tack, vad roligt att höra :)

      Jag har aldrig själv provat att tillaga något i stekpåse i Crock Pot. Däremot har jag en god vän som brukar använda sin Crock Pot som en cirkulator. Då kör han vatten i crocken och maten i en vac-påse. Om jag ska lita på honom verkar det i alla fall som att det ska gå.

      Mvh
      Madeleine

      • Cecilia Frank 2016-03-27 kl. 17:44 Reply

        Tack för snabb återkoppling

        /Cecilia

  • Mats Holm 2016-03-17 kl. 15:09 Reply

    Hej!

    Finns det en anledning till att du delar och bryner köttet innan det går ner i slowcooker t ex för taco grytan.

  • Birgitta 2016-03-06 kl. 07:11 Reply

    Vilka underbara recept du gör, älskar allt som har med chili att göra. Odlar ganska mycket chili i växthuset, så det ingår i många recept.
    Ha en bra dag!
    Birgitta

  • Maja 2016-01-05 kl. 07:55 Reply

    Hej!

    Måste bara säga att dina långkoksrecept är helt amazing och håller sådan hög klass. Vissa utav dem lagar vi ofta här hemma. Smakerna är så bra att man utan problem kan byta ut delar eller allt av köttet mot torkat sojakött (med mer vatten i grytan eller förkokat). Kaffe&öl-grytan har jag gjort vegansk vid många tillfällen och den har varit riktigt uppskattad.

    Så, tack för alla middagsrecept och jag hoppas på fler långkoksrecept att laga mig igenom!

    • Madeleine Landley 2016-01-05 kl. 08:23 Reply

      Hej Maja.

      Vad kul att höra.
      Och vilken trevlig inställning du har :)

      Det är ofta som folk kommenterar och gnäller över att något inte passar dem i recepten. Det kan vara att köttet inte är svenskt, att grädden inte är ekologisk, att glassen innehåller tillsatser, att det vegetariska receptet är ovo-vegetariskt – eller det faktum att det är kött i maten. Alla har trots allt olika religion, preferenser, ekonomi och inställning till sin egen hälsa och prioriteringar i livet, så allt kan inte passa alla. Jag tycker precis som du att passar inte något byter man ut det.

      Tack igen och vad härligt att du hittat något som smakade.
      Och, du får gärna kommentera på recepten om du har roliga förslag och förbättringar ;)
      Kul att ha dig här i Landleys kök.

      Mvh
      Madeleine

  • June Andersson 2015-12-08 kl. 09:28 Reply

    Letade efter bra recept på torskrygg. Hittade dina recept.
    Resultatet över förväntan, underbara smaker!
    Jag kommer att prova fler. Tack ,

  • Birgitta Björklund 2015-10-28 kl. 08:02 Reply

    Jag sökte efter köttfärslimpa i lergryta på nätet. Hittade detta fantastiskt goda recept ”Köttfärslimpa med cheddar och creme fraaiche” Sååååå himla gott
    TACK:) :)

  • Siv Ohlsson 2015-10-02 kl. 17:44 Reply

    Fin blogg du har, jag har precis hittat den.
    Har du något bra råd. Jag funderar på att ha After work/mingel en fredag och tänkte ha något ätbart. Små plock tar ju en massa tid att fixa så kan jag göra något i matlagningsväg som är lätt och går att förereda. Det kan bli 25-30 pers så det får inte bli något dyrt heller.

    • Madeleine Landley 2015-10-05 kl. 19:03 Reply

      Hej Siv.

      Kolla gärna in Recept-Generatorn. Där kan man kombinera olika kriterier så som aptitretare, plockmat/mingelmat, snabblagat osv.
      Hoppas du hittar något bra.

      Mvh
      Madeleine

  • Birgitta Haake 2015-10-01 kl. 13:19 Reply

    Vill prenumerera men har ej fått mail för att bekräfta detta! Vad göra? Hälsningar Birgitta

    • Madeleine Landley 2015-10-02 kl. 12:00 Reply

      Hej Birgitta.

      Kolla om det hamnat i spamkorgen eller prova att registrera dig igen – det är lätt hänt att man missar på något tecken.

      Mvh
      Madeleine

  • Maria 2015-08-19 kl. 16:24 Reply

    Hej, vilken fantastiskt fin och inspirerande sida du har. Jag har en fiskaffär och får mycket tips och ideer ifrån din blogg. Är det ok om jag lånar recept på kräfttema och lägger på min hemsida http://www.carlensfisk.se och vår facebooksida och skriver att det är dina och lägger en länk?

    • Madeleine Landley 2015-08-20 kl. 09:23 Reply

      Haj Maria.

      Du får gärna låna bilder, länka till recepten och berätta om dem med egna ord. Själva receptbeskrivningarna vill jag dock behålla på egna webbplatsen. Som företag kan du även köpa rättigheter till att få använda recepten i sin helhet. I så fall är det bara att skicka ett mail så kan vi prata vidare.

      Kul att höra att de inspirerar ;)

      Mvh
      Madeleine

  • Cherish 2015-08-13 kl. 19:12 Reply

    Hittade hit när jag letade recept på chilisås och blev så glad över alla recept och en härlig sajt!
    Har precis haft en släng av förmodad matförgiftning (yoghurt var mitt fall) och är sugen på vegetariska glutenfria recept så det här är kanon! Tack!

    Ha en fortsatt fin sommar och höst!
    /Cherish

    • Madeleine Landley 2015-08-13 kl. 22:23 Reply

      Hej Cherish.

      Jag åkte själv på en ordentlig matförgiftning förra våren när jag åt en kvarg som inte klarat kylkedjan – så jag vet hur det kan kännas efteråt…
      För egen del fick det mig att sluta dricka kaffe :)

      Vad kul att du gillar min lilla blogg. Hoppas du hittar något kul.
      Glöm inte att man också kan följa Landleys kök på Facebook och prenumerera på nyhetsbreven som kommer en gång i månaden.

      Varmt välkommen och ha en fin höst du med.

      Mvh
      Madeleine

  • Anders Johansson (ajntaste) 2015-06-11 kl. 07:42 Reply

    Hej Manni,
    Long time no see!
    Din nya sida är svårläst för mig, kontrasten på texten blir suddig, även som nykter. Går den att göra lite svartare?
    Annars MYCKET lätt orienterad.
    Ha en skön sommar.
    //Anders/ajntaste

    • Madeleine Landley 2015-06-13 kl. 08:48 Reply

      Hej Anders.

      Man tackar :)
      Nu ska suddigheten vara åtgärdad.
      Ha en fin sommar du med.

      Kram
      Manni

  • Petra 2015-02-12 kl. 22:37 Reply

    Vilken fantastisk sida du har – vet inte vad jag ska börja med av alla godsaker! Tack för alla spännande recept :-)

  • Bo 2015-01-19 kl. 17:24 Reply

    Hej Manni!
    Vet inte hur jag hamnade på din web-blogg, men jag är imponerad av dina snygga, djärva och enkla recept och kommer säkert att prova flera. Jag bor i Holland och har en underbar torgmarknad runt knuten (sägs vara europas största) med massor av fina, färska och billiga råvaror.

    Lycka till

    Bo

  • Thomas N 2014-07-03 kl. 02:59 Reply

    Hej! Jag googlade efter ”Surf and Turf” och hittade denna sida!

    Jag är imponerad! En mycket bra sajt, informativ! Denna sida kommer jag att ha mycket glädje av!

    Med vänlig hälsning

    Thomas N

  • Jeanette 2014-03-16 kl. 11:24 Reply

    Hej,

    Önskar hjälp med förslag på enkel men festligt och smakrikt recept, ett på kyckling och ett med lax. Ska ha hem arbetskamrater, en fredag, vilket innebär vanlig arbetsdag 16:45 samt att vi ska bada spabad, så någon längre tiden till att stå i köket finns inte. Sen är det så att en är glutenallergisk, en äter inte kött, men ok med kyckling och en är skaldjursallergiker men fisk går bra. Så tacksam förslag på enkel bjudmat!

    • Madeleine Landley 2014-03-16 kl. 16:53 Reply

      Hej Jeanette.

      Det låter som det kommer att bli en härlig dag med vännerna.

      Det finns flera recept här i bloggen som låter som de skulle kunna passa.
      Har du testat receptgeneratorn? Där kan man klicka i både råvara, typ av rätt och – i detta fall glutenfritt – och få goda tips.

      Hoppas du hittar något som passar.
      Mvh
      Madeleine

  • Krille 2013-11-01 kl. 18:27 Reply

    Din blogg blir bara snyggare och snyggare :) Och grymma recept så klart.

  • Vivi Brönning 2013-10-10 kl. 14:50 Reply

    Hej, Manni,
    Nu är jag din vän på facebook och det känns jättekul, framför allt för att jag hittade till din fantastiska blogg, en klar favorit redan! Vi är ju också i matbranschen via Pelle och hans kusin Claes som sedan ett och ett halvt år tillbaka har öppnat en restaurang på Dalagatan 42. Pelle är totalt obegåvad när det gäller matlagning, han står för det administrativa. Till vardags arbetar han med att spara energi. Kusin Claes däremot har arbetat på ”finkrogar” och det här var en dröm som de har haft i många, många år. Restaurangen heter Smörgåstårteriet och namnet har sin särskilda historia. http://www.smorgastarteriet.se Man serverar bl.a. ”svenska tapas” via en resa från norr till söder i Sverige. Den lilla restaurangen har fått fantastiska recensioner i diverse tidningar SvD, DN, Metro och andra, även utomlands, men det är ju ändå inte helt lätt att få den att gå runt. Du som är matintresserad kanske ska avlägga ett besök. Det kanske kan bli nån form av givande samarbete. Nu ska jag titta in på din blogg igen. Och inspireras! Vi hörs.
    Vivi

  • Pom 2013-09-10 kl. 08:36 Reply

    Oj! Vilken fin sida jag hittat till. :)
    Hit kommer jag återvända. Särskilt efter att jag skaffat mig en Cock Pot eller en Nordic. Vet inte ännu vilken om är bäst. Vilken storlek ska jag köpa för att den ska passa till dina recept? Nej nu ska jag kolla om det går att gilla din sida på Facebook.

  • Emma 2013-08-27 kl. 08:05 Reply

    Oh, hittade just hit av en slump då jag letade recept till min nya CrockPot. Vilken lycka!

    Äääälskar din site, kände för att love-bomba den lite! :)

    Precis allt ser gott ut, passar mig perfekt utan spannmål, och bilderna är fantastiska.

    Tack!!!

  • Jeanette Eklind 2013-03-13 kl. 05:59 Reply

    Hej!
    Letar febrilt förslag på enkla nya bjudrätter och är just nu inne på att bjuda på en krämig god pastarätt (nu på lördag) och undrar om du kan dela med dig av ditt favoritrecept till en desperat receptletare? Eller något helt annat att rekommendera? Det ska vara enkelt, eller i alla fall vara ett recept som inte medför allt för mycket tid i köket när väl gästerna är här!

    Hoppas du kan hjälpa mig, helt brist på fanstasi för tillfället…

    Underbar sida du har! Fann den precis nu och har dock inte haft tid att leta allt för mycket men lovar titta igenom alla recept!

    /Jeanette

    • Madeleine Landley 2013-03-13 kl. 06:40 Reply

      Hej Jeanette.

      Vad kul att du har hittat hit.

      De recept jag tycker extra mycket om ligger under Landleys Favoriter (i toppmenyn).
      Pasta är kanon att bjuda gästerna på, framför allt då man kan förbereda i förväg.

      Krämig fläskfilépasta med medelhavssmakerNu vet jag inte om du har några särskilda preferenser, men Krämig fläskfilépasta med medelhavssmaker är både oförskämt god (och krämig). Dessutom blir det ännu festligare om man bjuder på vitlöksbröden (som du påminde mig om att jag glömt lägga upp, men som nu finns :)).

      NässellasagnePassar inte det första förslaget är lasagne ett säkert kort som bara blir ännu bättre när den lagas i förväg: Vegetarisk lasagne med Vermouth.

      Eller om du vill ha en vegetarisk pasta med bred pappardelle: Vegetarisk pappardelle med kantareller

      Lycka till på lördag, och hoppas du hittar något som passar.

  • Eva Widström 2013-03-07 kl. 16:43 Reply

    Hej!
    Härligt att hitta dig här på nätet! Du verkar verkligen vara en fantastik inspirationskälla!
    Dina recept kommer jag vekligen att testa,verkar vara helt i min smak!
    Jag återkommer!
    Ta hand om dig!
    Mvh Eva

    • Madeleine Landley 2013-03-23 kl. 06:52 Reply

      Hej Eva.

      Vad kul att du hittat hit och att du blir inspirerad.
      Det är så jag vill att recept ska vara – man ska bli inspirerad och sugen :)

      Hoppas du hittar något att våga dig på – och är det något är det bara att hojta.
      Du är så välkommen.

      Kram
      Madeleine

  • Cecilia 2013-02-07 kl. 14:34 Reply

    Så fantastiskt och färgstarkt det var. Hinner inte titta så mycket nu men jag kommer att återkomma!

    • Madeleine Landley 2013-03-23 kl. 06:55 Reply

      Hej Cecilia.

      Välkommen hit.
      Hoppas du hittar något kul att inspireras av.

      Ha en fin dag!

      Kram
      Madeleine

  • Fredrik 2012-11-29 kl. 22:50 Reply

    Tjo trevlig sida,jo ja ä galen i fläsklägg å rotmos vad tror du ä lagom koktid för ett lägg i crock-pot? brukar köra dom ca 3 timmar i vanliga järn gryta.
    Mvh
    Fredrik

    • Madeleine Landley 2012-11-30 kl. 11:14 Reply

      Min erfarenhet säger att ju längre man har det i Crocken, ju bättre blir det. Jag kör faktiskt inget under fem timmar. Är du osäker på föreslår jag att du kollar av med en kött-termometer.

  • zita 2012-09-10 kl. 10:30 Reply

    Jättevackert, det märks att du är proffs & har god smak! Härliga bilder, spännande recept och kul att läsa!

Svara till Emma Avbryt

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är markerade med *.

Du kan använda HTML-taggarna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>