Rädiseblast

Recept Rädisblast

Rädisblast kallas bladen på rädisan – och visst går den att äta. Tänk på att de knippen med rädisor man köper i butik kan vara besprutade, så se gärna till att köpa ekologiskt odlad eller Krav-märkt såvida du inte använde blasten från rädisorna du odlat själv. Allra godast är rädisblasten när den precis håller på att växa upp och är som små skott under våren, men är blasten fin kan man använda den på samma vis som sallad senare under året.

Rädisblasten smakar som själva rädisan, fast nästan peppriga mer drag åt pepparrot. Gillar du wasabi är rädisblast något för dig. Mixa med nötter och olja till en kryddig pesto, fördela ut i en gratäng tillsammans med spenat och rucola, eller varför inte göra en chimichurri med sting? Här hittar du spännande recept, tips och inspiration med rädisblast.

» Läs mer om blad och blast som går att äta.

5
Rädisblast 15 15