En lite lättare maträtt som, åtminstone för min del, fick sitta fint efter ett hårt pass på gymmet. Riktigt med Omega-3 och bra protein och fett ifrån bönorna och avocadon.

 

Fisk:
2 styckfrysta laxfiléer
2 alaska pollock-filéer
1 tsk liquid smoke
1 dl creme fraiche
1 tsk sambal oelek
2 vitlöksklyftor

Sallad:
1/2 röd lök
100g kräftstjärtar i lag
1 burk stora vita bönor
1 avocado
1 morot
1 tomat
1/2 grönt äpple
1 broccolihuvud
1 knippe grön sparris
1 tsk äppelcidervinäger
salt, peppar, oregano, timjan

1. Blanda ihop crème fraîche med salt, peppar, sambal oelek och en pressad vitlöksklyfta.

2. Tina fisken och smält smör tillsammans med en pressad vitlöksklyfta i en panna. Lägg den vita fisken underst, bred ut vitlökssås ovanpå och lägg laxen ovanpå. Stek till den börjar få yta och vänd sedan försiktigt så att laxen hamnar underst. Häll över lite liquid smoke och krydda.

3. Skölj bönorna, skär till grönsakerna och häll av lagen från kräftstjärtarna. Koka sparris och broccoli al denne i saltat vatten. Då fisken är genomstekt, lägg upp allt och ringla över lite extra vitlökssås samt vinäger över grönsakerna.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.