3 recept på goda röror till ägghalvor

Buffémat vid påsk och midsommar

Så här till midsommar är det många som äter klassikern ägg, sill och potatis. Det är ju trots allt tradition. Letar du inspiration till ägghalvorna? Då har du hamnat rätt. Här hittar du nämligen tre recept på goda röror till ägghalvorna.

Dessa tre röror, och ytterligare tre till, åt vi till påsk och avnjöt med ett glas gott mousserande rosévin. Eftersom jag hade så mycket att göra vid påsk hann jag inte lägga upp recepten i bloggen. Men här kommer de nu!

3 recept på goda röror till ägghalvor

Estelado RoséPå tal om vinet vi drack till passade det perfekt. Det här är en nyhet på Systembolaget som kommer från Chile. Vinet är ekologiskt odlat och har lagom stora bubblor i form av en trevlig mousse och precis lagom mycket beska och sötma. Vissa mousserande viner kan få en besk ton när de kombineras till salta inslag, umami eller pepparrot – inte detta.

Vi tyckte till och med så mycket vinet att en låda fick ta plats i vinkällaren. Det här kommer att gå varmt under sommarens ljumma kvällar. Ska du servera sill och ägg är detta en bra matchning. Vinet hittar du längst ner i inlägget.

Spana också in posten vilket vin man ska dricka till sill.

Ägghalvor toppade med laxröra

Till 16 ägghalvor
Ägghalvor toppade med laxröra

1 skiva rökt lax
1 msk hackad, färsk dill
2 msk majonnäs
2 msk naturell färskost
1 msk röd caviar
1/2 röd lök
färsk dill till dekoration

1. Strimla lax och hacka färsk dill. Blanda med majonnäs och naturell färskost. Vänd ner de röda romkornen sist. Ställ såsen svalt ett par timmar så den hinner stelna.

2. Finhacka rödlöken. Koka äggen och halvera dem. Spritsa i eller klicka upp röran på ägghalvorna. Strössla över hackad rödlök och dekorera med en dillkvist.

Ägghalvor med soltorkad tomatcreme och baconstekta brödsmulor

Till 16 ägghalvor

Ägghalvor med soltorkad tomatcreme och baconstekta brödsmulor

4 bitar soltorkade tomater
2 msk hackad, färsk gräslök
1 msk creme fraiche
3 msk naturell färskost
1 skiva mörkt bröd

1. Hacka soltorkade tomater och gräslök. Blanda med creme fraiche och färskost. Ställ såsen svalt ett par timmar så den hinner stelna.

2. Smula brödet och stek det i fettet från stekta bacon – eller i smör och några droppar liquid smoke.

3. Koka äggen och halvera dem. Spritsa i eller klicka upp röran på ägghalvorna. Strössla över brödsmulorna.

Ägghalvor med valnötsost

Till 16 ägghalvor
Ägghalvor med valnötsost

4 msk president valnötsost
1 msk creme fraiche
svartpeppar
1/4 grönt äpple

1. Koka äggen och halvera dem.

2. Rör ihop valnötsosten med creme fraiche och lite nymalen svartpeppar.

3. Spritsa i röran i ägghalvorna. Skär äpplet till trekanter och ställ äppelbiten i valnötscremen.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.