Midsommarsnittar

Lyxiga snittar till nyår, påsk och midsommar

Nu är den härliga midsommaren här igen. Småflickor plockar sju sorters blommor och drömmer ljuva drömmar, kossorna råmar i hagen, folk äter god mat, dricker snaps och har det trevligt. I alla fall i en perfekt värld. På riktigt är det mygg och ibland även regn. Dock har vi varit skonade ifrån regniga midsomrar de senaste åren, så vi får se hur det blir i morgon. Goda recept på sillsnittar till mingel behöver man i alla fall. Eller hur?

Aptitretare med sill

En av de traditionella aktiviteterna vid midsommar är sitta ute och huttra och förstås att kånka in och ut midsommarbordet så fort det kommer en liten regnskvätt. Traditionsenligt måste man förstås också äta sill, ägg och nykokt potatis. De här snittarna kombinerar den klassiska sillen i färdiga små snittar och munsbitar som är lätta att äta.

Snittarna behöver man inte bara servera till midsommar – de passar nämligen precis lika bra till påsk och till jul eller nyårsafton. Slå upp något gott i glasen och njut. Här hittar du goda tips på vad man ska ha i glaset när man äter sill.

Goda recept på sillsnittar till mingel

Laxsnittar med Philadelphia

Laxsnittar med färskost

De här enkla snittarna är både krämiga och smakrika. När man kombinerar färskost med lax blir den en underbar kombination. Klicka upp på en skiva Finn Crisp eller en skiva mörkt rågbröd och avnjut till ett glas kyld champagne.

» Receptet på Laxsnittar med färskost hittar du här.

Matjesnittar med äpple, bacon och västerbottenost

Matjessnittar med äpple, bacon och västerbottenost

Dessa goda snittar har en härlig blandning av söta äpplen, rökigt bacon och salt västerbottensost. I kombination med matjessill blir det en aptitretare som heter duga! Servera till jul, påsk eller midsommar.

» Laga matjessnittar med äpple, bacon och västerbottenost.

Sillsnittar med senapsgrädde

Sillsnittar med senapsgrädde

Snittar är bra bjudmat och lämpar sig väl att servera som aptitretare till bubblet eller fördrinken. Dessa sillsnittar med senapsgrädde görs med en bas av sill, potatis och creme fraiche. De passar alldeles utmärkt att servera både vid jul, till påsk och midsommar.

» Prova dessa enkla sillsnittar med senapsgrädde

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.