3 sorters korvspanna med rotsaksrösti

Enkel vardagsmat med korv

Vardagsmat ska gå enkelt och snabbt att laga. Det ska inte krävas en armé med kockar, en massa ingredienser och massor av tid. Den här enkla korvpannan går snabbt att svänga ihop. Till det serverar man en rösti av rotsaker som antingen kan lagas i stekpanna, i en form i ugnen eller på en plåt.

Gott och glutenfritt

Den här rätten är helt glutenfri då falukorven görs på potatismjöl. Servera den som vardagsmat eller varför inte som god söndagsmiddag. När det är ruggigt ute sitter det fint med värmande och härlig husman, och det behöver som sagt inte vara svårt att laga. Vill man inte ha rösti till kan man också välja ris, quinoa eller bulgur. Tänk dock på att bulgur inte är glutenfritt.

» Ännu fler goda och enkla recept med falukorv hittar du här.

Korvpanna med rotsaksrösti

För: 4 personer

3 sorters korvspanna med rotsaksrösti

Korvgryta:

2 stora gula lökar
2 vitlöksklyftor
500g falukorv
3 st chorizo eller annan kryddig korv
1 orange paprika
1 grön paprika
6 bitar soltorkade tomater
1 burk kidneybönor
2 burkar krossade tomater
1 msk sambal olek
1 tsk senap
1 msk äppelcidervinäger
1 kruka persilja
salt, peppar, oregano

Rotsaksrösti:

500g rotselleri
2 morötter
2 ägg
salt, peppar

1. Hacka gul lök och ha ner i en stekpanna med höga kanter. Skär falukorven till stavar och skiva de andra korvarna. Hacka vitlöken och ha ner allt i pannan.

2. Strimla paprika och soltorkade tomater och ha ner i grytan. Skölj kidneybönor och ha i. Ha i krossade tomater, sambal oelek, senap, äppelcidervinäger och klipp i persilja. Smaka av med kryddor. Låt det puttra ihop under cirka 10 minuter.

3. Skala och riv rotselleri och morötter. Blanda allt i en skål tillsammans med ägg och kryddor. Klicka ut röran om plättar på cirka en deciliter i en het stekpanna och platta till. Man kan också ha ner allt i en ugnsform och grädda i 225°C till det stelnat, cirka 20-25 minuter. Ett tredje sätt är att klicka ut röstinplättarna på en plåt på ett bakplåtspapper och gräddar dem klara – i samma temperatur. Kontrollera att de håller ihop och fått färg, då är de klara. Servera röstin till korvpannan.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.