Laga middag i en panna
Pytt i panna eller bara ”panna” är olika saker för mig. En pytt i panna innehåller tärnade råvaror så som kött, potatis och lök. Det kan så klart vara tärnade rotsaker och grönsaker i den också. En panna däremot brukar jag döpa allehanda rätter till som lagas i en stekpanna med lite högre kant. Således en traktörpanna. Mina pannor är ofta krämiga och innehåller lite av varje. Det kan vara kött, fisk, kyckling eller vego. Själva krämigheten kommer från crème fraiche eller grädde. Till dessa serverar jag ofta ris eller pasta. De rätter jag kallar pytt i panna brukar jag servera som de är, kanske med lite senap och ett stekt ägg.
Enkel vardagsmat
Här har jag samlat 6 goda pannor att laga till middag. Det är både pytt i pannor och vanliga pannor. Dessa recept är med olika huvudråvaror, men är alla enkla och goda att svänga ihop både till helgen och som vardagsmiddag. Dessa pannor ska alltså inte blandas ihop med rätter som lagas i långpanna. De recepten kallar jag kort och gott för plåtmat och de hittas här.
6 goda pannor att laga till middag
-
Falukorvspanna med crème fraiche och två sorters kål -
Vegopytt med stekt ägg och currycrème -
Krämig lövbiffspanna med champinjoner, senap och paprika -
Krämig panna med kräftstjärtar, purjolök och dill -
Gräddig kycklingpanna med grönkål och stekt potatis -
Snabblagad pytt med korv, fläskkotlett och stekt ägg

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.