6 goda tillbehör till tacos

6 goda tillbehör till tacos

Dina tacos blir sällan bättre än de tillbehör du serverar till. Jag menar, vem sitter egentligen och tuggar i sig tacoskal med enbart stekt köttfärs? Fint nog kan man kombinera i stort sett vad som helst till sina fredagstacos – här sätter bara fantasin gränser för hur kreativ man kan vara. Klassikerna är förstås att servera bönor, tomatsalsa, majs och lök till sina tacos. Dock kan man variera dem på olika vis med olika smaksättningar för att sätta piff på middagen.

Alla recept du behöver till fredagstacosen

Här har jag samlat 6 goda tillbehör till tacos som är lätta att göra. De är lite av klassiker men har ändå en lite annorlunda twist. Servera till tacos av fisk, köttfärs, högrev eller kyckling. Eller förstås – varför inte vegetariska tacos av linser eller tacos av quorn. Alla recept nedan räcker till en tacomiddag för 4 personer. Tänk också på att dessa goda tillbehör passar precis lika bra till hemmagjorda hamburgare!

» Massor av goda recept på tacos hittar du här

Picklad rödlökPicklad rödlök

3 dl vatten
0,5 dl ättiksprit (12%)
1 dl strösocker
0,5 tsk salt
2 rödlökar

  • Koka upp vatten i en kastrull. Slå i ättika och rör i socker och salt.
  • Skär av ändarna på rödlöken och skär den till tunna klyftor mellan rot och topp. Lägg löken i den ljumna ättikslagen. Låt stå under dagen.

Ananassalsa med salladslökAnanassalsa med salladslök

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 burk krossade tomater
1 liten burk ananasringar
1 röd chilifrukt
1/2 tsk strösocker
salt, peppar
1 salladslök

  • Hacka gul och vit lök och låt den mjukna i smör i en kastrull på medelvärme.
  • När löken börjar bli genomskinlig, lägg i krossade tomater, hackade ananasringar och hackad chili. Blanda i socker, salt och peppar. Låt allt puttra upp och dra sedan ner värmen så det knappt småputtrar. Låt puttra under lock i 30 minuter eller tills salsan har kokat ner och blivit tjock. Smaka eventuellt av med mer salt om det behövs. Skeda upp salsan i en skål och strö över tunt skivad salladslök.

Bönröra med paprika, selleri och chiliBönröra med paprika, selleri och chili

1 gul lök
1/2 röd paprika
1/2 grön paprika
1 stång blekselleri
1 liten röd chilifrukt
1/2 tetra kidneybönor
1/2 tetra svarta bönor
salt, peppar

  • Hacka gul lök och lägg i en stekpanna med smör. Hacka paprika, selleri och röd chili. Ha ner grönsakerna i pannan när löken mjuknat. Stek ett par minuter.
  • Skölj kidneybönor och svarta bönor. Blanda i en skål med det stekta och smaka av med salt och peppar.

Guacamole med vitlök, rödlök och tomatGuacamole med vitlök, rödlök och tomat

1 tsk smör
1 stor vitlöksklyfta
6 cocktailtomater
1/2 rödlök
2 avocado
1/2 lime
1-2 tsk chiliflakes
salt, peppar

  • Pressa en vitlöksklyfta i ha ner i en liten skål. Ringla över lite smör och ställ in skålen på hösta effekt i cirka 30 sekunder. Skär tomaterna till kvartar och hacka rödlöken.
  • Skeda ur avocadona slarvigt med en sked. Blanda med vitlök, tomater och rödlök. Pressa över saften från en halv lime och smaka av med chiliflakes, salt och peppar.

Rostad majssallad med jalapeñosRostad majssallad med jalapeños

1 liten burk majs
smör
1 dl inlagda jalapeños
salt, peppar

  • Slå av vattnet från majsen. Hetta upp en stekpanna och ha ner majsen. Stek till den börjar torka till. Ha då i en stor klick smör och stek till majsen börjar få lite färg och skrumpna ihop en aning.
  • Hacka jalapeños och blanda med den stekta majsen. Smaka av med salt och peppar.

Rödkål med apelsin och limeRödkål med apelsin och lime

250g rödkål
25g smör
1/2 apelsin
1/2 lime
salt

  • Strimla rödkål.
  • Smält smör i en kastrull och ha i rödkålen. Låt den mjukna på mediumvärme och rör om då och då så den inte bränns.
  • När rödkålen är mjuk, pressa över saften från en halv apelsin och en halv lime. Smaka av med lite salt.

Köp boken Vegomat : Från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.