6 godaste mackorna

Vilka är de godaste mackorna?

I min familj har vi en tradition. Den går ut på att jag frågar mina föräldrar vad de ska äta, och de ganska ofta säger att de ska äta ”lyxmacka”. Det hela kommer väl egentligen av att min mamma avskyr att laga mat. Att vi är släkt är i det avseendet något man kan fundera över. I deras kyl hittar man ofta diverse hel- eller halvfabrikat, och skulle de någonsin göra pulled pork från scratch istället för att köpa sån där färdiglagad med grillsåsen i en medföljande påse skulle jag tappa hakan… och lite därtill. När vi garvar åt att det åter igen blir lyxmacka till middag hävdas det ändå prompt att det inte äts särskilt ofta :)

Madeleine Landley GlobalJag tänkte i alla fall att jag skulle göra en liten hyllning till de lyxiga mackorna. Jag och min sambo äter sällan macka till middag såvida det inte rör sig om att äta frukost till middag. Det kan möjligtvis bli en räk- eller laxmacka under sommaren ute i solen till ett glas vin. Eller så klart en smarrig svampmacka, vilket måste vara det allra godaste sättet att äta nyplockat höstsvamp på.

Hur kan man variera smörgåsarna?

Visst är också smörgåsar enkel mat som kan svängas ihop med en mindre insats. Ofta toppas de ju med något köpt och färdiglagat så som köttbullar, lax eller räkor. Det är bara att skala, värma eller koka för att sedan toppa mackan med det. För att variera mackorna kan man välja olika bröd. Jag menar, en ciabatta ger ju en helt annan framtoning än en mörk och mustig pumpernickel. Man kan också pudra över lite olika kryddor för att smaksätta på olika vis. Varför inte persillade, curry eller grillkrydda?

I skrivandets stund har jag hela 41 recept på mackor i bloggen. Då inkluderas även smörrebröd och olika småsnittar som passar att bjuda på minglet. Här har jag således valt ut sex av de godaste smörgås-recepten jag har här i bloggen. Dessa passar som en god middag eller varför inte till lunch? Jag hoppas att du ska hitta något du gillar.

6 godaste mackorna i Landleys kök


Köp boken Vegomat : Från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.