12 hemmagjorda sillar på under 10 minuter

Snabblagad sill till påsk och midsommar

Sill är mer eller mindre obligatoriskt på midsommarbordet och till påsk. Varför inte svänga ihop en egen hemmagjord sill? Det är trots allt så himla enkelt. Sill går fort och enkelt att göra när du använder 5-minuterssill från Abba eller minutsill från ICA. Denna typ av sill är klar att användas och blandas med såsen eller lagen du själv gör.

Enkla sillrecept som går snabbt

Jag brukar även använda färdig löksill eller matjessill som bas när jag har riktig bråttom. Då är det bara att hälla av lagen och blanda sillen med den nya såsen. På så vis får man lite mer smak på sillfiléerna. Jag tycker ändå att minutsillen och 5-minuterssillen bör ligga med sin sås åtminstone ett dygn för at den ska plocka upp lite smak.

Här får du tips på 12 hemmagjorda sillar på under 10 minuter. När allt kommer till kritan har man inte alltid så mycket tid, och då passar dessa recept perfekt. Ännu fler recept på sill hittar du här.

Kolla gärna in filmen nedan där jag visar hur enkelt det är att göra vanlig, inlagd sill:
 

12 hemmagjorda sillar på under 10 minuter

12 hemmagjorda sillar på under 10 minuter


Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.