6 sorters vegetariska biffar

Vegetariskt måndag

Jag är inte vegetarian och kommer troligtvis aldrig att bli det. För ett par år sedan var jag på MAD Food Camp i Danmark, arrangerat av bland annat René Redzepi från stjärnkrogen Noma. Temat det året var vegetariskt, och det var också då jag fick upp ögonen för hur enkelt och gott man kan laga med enbart grönsaker, nötter och rotsaker. Man kunde traska runt i de olika små montrarna och provsmaka och handla med sig ekologiskt odlade grönsaker. Solen sken och vi var ett trevligt gäng som var där. Det hela blev ett trevligt minne som jag tog med mig hem.

Inspirerande med vegetariskt

På MAD Food Camp träffade jag också kokboksförfattarinnan Marie Melchior och provåt lite av hennes mat. Hon är en av mina förebilder när det kommer till matlagning då hon lagar enkel mat med glädje som passar både till fest och vardag. Det var också i samma veva jag började blogga på allvar. Det var ren inspiration både för kropp och själ.

Recept på 6 sorters vegetariska biffar

Tidigare i år åt jag helt vegetariskt under en vecka, och det var faktiskt inte så pjåkigt. Det kändes faktiskt både bra och fräscht. Till och med sambon var väldigt nöjd med det som lagades. Under denna vecka gav jag mig i kast med olika sorters vegetariska biffar av bönor. Jag är svag för både kikärtor och bönor så det var kul att experimentera och testa nya varianter där mosade bönor fick agera basen i biffarna. Alla recept är för 4 personer och baseras på bönor.

» Fler vegetariska recept hittar du här

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.

Inspireras av vegetarisk mat till middagen. Här hittar du recept på 6 sorters vegetariska biffar.