9 enkla recept med tonfisk på burk

9 enkla recept med tonfisk på burk

Tonfisk på burk är enkelt, billigt och gott. Tidigare tyckte jag inte om tonfisk på burk, men idag har jag både lärt mig att gilla det och att tillaga det. Det hänger alltså lite på hur man smaksätter tonfisken, och vad man gör med den.

Vardagsrecept med tonfisk

Välj helst tonfisk i olja. Den i vatten är lite torrare och behöver en del fett för att inte bli som damm i munnen. De gånger jag väljer tonfisk i vatten blandar jag den oftast med en burk med olja. Dessa 9 enkla recept med tonfisk på burk passar både som vardagsmat och när man vill ha enkel men lyxig helgmat.

Visste du förresten att tonfisk är den största havsfiskarna och kan bli ända upp till 3 meter och väga över 600 kilo. Man har ännu inte fått ekonomisk hållbarhet i odling från rom så den odlade tonfisken fångas vild innan den blivit vuxen och växer sedan till sig i fångenskap.

Vilken tonfisk ska man välja?

Tonfisk på burk är billig och näringsrik kost som har blivit en populär träningsdiet – men vilken tonfisk ska man välja? Här kan du läsa Testfaktas test där bara en av åtta tonfiskburkar får grönt ljus av WWF. Testfaktas kemiska analyser visar också att all tonfisk i testet innehåller det hormonstörande ämnet bisfenol A, trots att många producenter redan 2012 sa sig vara på väg att fasa ut ämnet ur sina konservburkar. Välj alltså med omsorg när du köper din tonfisk. Förhoppningsvis kanske vi snart också kan hitta tonfisk i annan förpackning än aluminiumburk.

» Vill du hellre äta något med lax? Spana in recepten här.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.