Äggröra med grädde och ost

Äggröra till frukosten

Äggröra är något vi brukar lyxa till det med till helgens frukost. Då serverar vi den oftast med stekta prinskorvar och köttbullar till eller bacon. Jag brukar ofta lägga äggröran på mackan, för det är så himla gott. Gärna ovanpå lite tunnskivad skinka. Har du inte provat rekommenderar jag att du gör det. Det är så gott.

Tidigare hävdade jag att min äggröra med keso är den godaste och enklaste. Jag står fortfarande kvar vid att den är både enkel och god, men den kräver ju att man har keso hemma. På sistone har jag inte handlat keso och därför gått över till ett annat recept som jag faktiskt tycker är strået vassare – och som lagas av ingredienser som i alla fall jag alltid har hemma.

Godaste äggröran

Det jag pratar om är en äggröra med grädde och ost. Jag har alltid riven ost i frysen och i stort sett alltid en eller ett par tetror grädde i kylen eller frysen. Grädde håller ju hur länge som helst; ofta minst en månad efter rekommenderat utgångsdatum. Grädden går ju också att frysa när den börjar bli gammal. Det fina med denna äggröra är också att den kan göras direkt i stekpannan.

Jag plockar fram äggen, grädden, den rivna osten och kryddorna. Den rivna osten behöver inte vara tinad men lite separerad så den inte består av stora, frysta klumpar. Värm pannan med en klick smör och i med äggen. Rör om äggen lite och häll på grädde och ost. Pudra över lökpulver, salt och mal över svartpeppar. Sedan är det bara att röra lite då och då på låg värme och steka tills äggröran fått den konsistens man gillar. Klart, enkelt och supergott! Och du – våga prova med lökpulvret, det är lite av en hemlig ingrediens som gör det extra gott.

» Här hittar du fler goda frukostrecept

Äggröra med grädde och ost

Äggröra med grädde och ost

För: 2 personer

smör att steka i
4 ägg
1 dl grädde
1 dl riven ost
1 krm lökpulver
salt, peppar

  • Hetta upp en stekpanna och ha i en klick smör.
  • Knäck i äggen, slå på grädden och ha i den rivna osten. Blanda allt i stekpannan med hjälp av en stekspade. Rör om då och då och stek på låg värme till önskad konsistens.

Köp boken Vegomat : Från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.