Äggröra med potatis och keso

Variera helgfrukosten

Den senaste tiden har jag och sambon haft ett race där vi försökt variera helg-frukostarna och göra em lite roligare. I veckorna äter jag inte frukost eftersom jag tränar på morgonen och kör periodisk fasta, men till helgerna äter vi däremot alltid stora, härliga frukostar tillsammans med goda korvar, bacon och ägg. Dock blir det lite tjatigt att alltid äta samma grejer. Därför bestämde jag och sambon att vi skulle variera frukostarna. Exempelvis svängde han ihop en chakchuka medan jag fixade denna goda äggröra med potatis och keso från påskbordets rester. Man måste ju ta tillvara på det som blir över.

Annorlunda äggröra

Jag gör oftast äggröra med keso eftersom det är enkelt, smalt och blir gott. Det här är en annorlunda typ av äggröra som jag svängde ihop med påskaftonens rester då jag tyckte det kunde vara kul med något annorlunda – som en äggröra med kokta ägg istället för omelettvarianten. Eftersom vi hade rester över från påsklunchen var det bara att plocka vad som fanns kvar från den.

Det hela blev en god äggröra som samsas med kokt potatis som man steker lite snabbt för att få den ljummen och smörig, samt röd caviar som legat på äggen, dill, lök och keso. Den röda caviaren kan man förstås skippa om man vill, men precis på samma vis som surf n turf funkar så bra ihop, passar även den röda caviaren som bra sälta och ett trevligt komplement till prinskorven.

» Här hittar du fler frukost-recept

Till påsk och midsommar

Denna goda äggröra med potatis och keso behöver man förstås inte bara laga som frukost. Servera på påskbuffén eller midsommarbordet med goda sillar till. Vill man göra äggröran lyxigare byter man keson mot en deciliter matlagningsyoghurt eller vispgrädde samt en deciliter riven ost. Då blir den lite fylligare och förstås lite fetare än med keso. Man kan också ersätta keson med gräddfil, creme fraiche eller majonnäs. Toppa äggröran med hackad dill, rödlök och gräslök.

» Fler recept till sommarbuffén hittar du här

Äggröra med potatis och keso

För: 4 personer

Äggröra med potatis och keso

6 kokta ägg
300g kokt potatis
salt, peppar
250g keso
3 msk röd caviar
1/2 röd lök
0,5 dl färsk hackad gräslök
3 msk färsk grovhackad dill

1. Skala de kokta äggen och skär till bitar.

2. Skär potatisen till bitar. Hetta upp smör i en stekpanna och ha ner potatisen. Stek några minuter så potatisen blir ljummen. Salta och peppra.

3. Hacka lök, gräslök och dill. Blanda ägg och potatis med keso, röd caviar, lök och örter.


Köp boken Vegomat : Från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.